Domů Zboží Od Matyldina stodola

Vlněný koberec v barvě smetany

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce225 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal

Další zboží od Matyldina stodola

Katalogové č.: 10525993
Zobrazení: 469x
Vloženo: 28.4.2019
Počet srdcí: 25x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Měkoučký ručně tkaný vlněný koberec vhodný všude tam, kde chcete mít nožky v teple. 

  • rozměry: šířka 104 cm, délka 100 cm (bez třásní)
  • oboustranný
  • ručně předená kobercová příze
  • neopakovatelný originál
  • autorská práce
  • výrobek s vlastním příběhem
  • vhodný do chaloupky i do současného interiéru
  • určený pro odpočinkové koutky
  • není určený pro zátěžová místa
  • je již jednou praný

Koberec je zhotovený od samého počátku po finální výrobek pouze ručně. Naše ovečky, původní valašky, stříháme ručně nůžkami. Vlnu pereme v čisté vodě bez použití saponátů, využíváme její samočistící vlastnosti. Po vyprání je vlna obarvená přírodními barvivy posbíranými v okolní přírodě nebo na zahradě, nebo je ponechaná ve své přirozené barvě. Bílá není čistě bílá, ale má spíše smetanový nádech. Potom je vlna vyčesaná a zbavená nečistot. Zbývá jen předení - pevnější příze na kolovrátku a jemnější, měkčí na vřetánku. Valaška je typicky kobercová příze s dlouhým vlasem, pevností a zároveň pružností. Svrchní část rouna je uzpůsobená všem výkyvům počasí, odpuzuje vodu i nečistoty, je dlouhá a tím dává výrobkům pevnost a trvanlivost, zatímco spodní jemná podsada dodává hřejivost a objem.

Každý koberec je tedy jedinečný a neopakovatelný. Nikdy se nepodaří získat stejnou barvu, ani příze není vždy stejná, protože každá ovečka je jedinečná a jejich kožíšek se mění s obdobím a v závislosti na počasí. Koupí tohoto výrobku navíc kromě originality získáte čisté z přírody, zhotovené z místních surovin, které nikterak nezatěžují okolní přírodu.

Osnova koberce je z bavlny. Je to to jediné, které je ze zakoupeného komerčního materiálu. Kobereček má přibližně čtvercový tvar. Je tedy vhodný jako předložka k lenošce nebo do čtenářského koutku. Je oboustranný, utkaný keprovou technikou. 

Koberec není náročný na údržbu. Vlna přirozeně odpuzuje špínu. Přesto, ruční výrobek si zasluhuje odpovídající péči. Koberec stačí jednou do týdne protřepat. S každým praním se vlně ubírají její vlastnosti, proto se doporučuje prát jen sporadicky. Já své koberce peru jednou až dvakrát do roka. Je možné ho opatrně vyprat na program určený pro praní vlny v prostředku na vlnu při teplotě do 30°C, nepřidávat aviváž, ale vlna má ráda ocet v poslední lázni. Oživí se tím i barvy. V zimě koberci prospěje očista na čerstvém sněhu.

Není lepší pocit, než spustit bosé nohy rovnou do vlněného koberečku. V Matyldině stodole jich máme hned několik a denně je používáme.

    Menu
    --