Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Velká olšová mísa na jablíčka ze sadu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce199 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 11583631
Zobrazení: 205x
Vloženo: 24.6.2020
Počet srdcí: 23x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Olšová mísa je vyřezána z jednoho kusu olšového dřeva, dále je opracována dláty a několikrát broušena a leštěna.

Jedná se o větší olšovou mísu, ručně dlabanou. Dřevo má pěknou kresbu a žíhání. Venkovní strana misky je broušena a leštěna. Z každé strany je prasklina viz foto. Což dělá mísu ještě více natur a v souladu s přírodou, (pro většinu lidí). Vznikla při sesychání dřeva. Olše je  jeden ze stromů, který vytahuje z půdy více vody.

Dlabaná mísa je ošetřena BIO olejem na dřevo pro styk s potravinami. Tři nátěry. Certifikát IOS-PRG-0021. Olej proniká hluboko do dřeva. Na závěr přeleštěna.

Strom, z kterého je mísa vyřezána, rostl na Českomoravské vrchovině v lese, kde se od pradávna říká  U skalky. Dříve zde byly štoly, za války se zde ukrývali partyzáni. Olši jsem kácel sám, její stáří bylo cca 65 let, v místě se dělala probírka. Dnes jsou zde vysázené jedle.

Dřevo může obsahovat drobné praskliny, což je jeho přirozený proces a k výrobku patří.

Dlabaná olšová mísa je vhodná, pro mou milou, mého milého, pro milované, zamilované i odmilované, také například na oříšky, ovoce, brusinky a jiné dobroty, které máte rádi, jako bytová dekorace - do kuchyně, ozdoba interiéru stolu, knihovny, poličky nebo na Vaše poklady, šperky, kamínky, ideální vánoční dárek, atd ... .

Něco o olši:

Olše stahuje a působí protizánětlivě. Používá se také k léčení kůže nebo hnisajících ran. Pomáhá při revmatu a močových kamenech. Zvláštností je, že při kontaktu se vzduchem se míza olše barví do červena. Kvůli tomu bývala za dávných dob ze strany lidí považována za tajemný strom. Olše bývá také vnímána jako bytost mlhy. Duch tohoto stromu se v severských legendách objevuje jako svůdná a krásná žena. Velice hojně se olše objevuje v Irských a také Skotských mýtech. V mýtech Velšských je olše strom posvátný. Gálský kmen Averniů se jmenoval podle olše (národ olše). Paní olše byla lidem známa dlouho před středověkem, dokonce i před dobou bronzovou.

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Rozměry misky cca: 50 x 20 x 9,6  cm.

Menu
--