Domů Zboží Od Mzee

Sv. Monika, podmalba

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený250 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Mzee

Katalogové č.: 9303251
Zobrazení: 329x
Vloženo: 16.2.2018
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

„Splnila velké poslání matky, o synovi nikdy nezapochybovala!“

Téměř vše co o svaté Monice víme, pochází ze vzpomínek jejího syna, svatého Augustina, na jehož osudu jí velice záleželo. Zklidnit temperamentního a smyslného Augustina se jí dlouhá léta nedařilo. Nejvíce jí trápil synův nezájem až odpor ke křesťanství. Jejím domluvám a přemlouvání se jen vysmíval. V napravení hříšníka věřila celých třicet let, než se Augustin opravdu vydal na cestu víry.

Podle legend měla už v dětství problémy s alkoholem. Je možné, že podobným způsobem řešila i pozdější problémy rodinné. Její muž prý nebyl zlý, ale velmi prchlivý. Nenapravitelný sukničkář. Ve společné domácnosti navíc žila jeho nepříjemná matka, která Moniku nesnášela a neustále jí ztrpčovala život.

Monika dokázala vítězně svést boj s alkoholem. Navíc svou trpělivou vlídností a mírným jednáním přivedla lidi ve svém okolí na správnou cestu.

Bývá zobrazována s vdovským závojem, knihou, křížem, někdy – anachronicky - s růžencem v ruce. Můžeme ji vidět v augustiniánského hábitu - na počest sv. Augustina. Časté je zobrazení rozhovoru se synem. I když nebyla umučena, občas bývá poblíž palma - znak mučedníků. Naznačuje utrpení, které prožívala v rodinném životě a při výchově syna.

Starověká světice je patronkou mateřství. Pomáhá od bolesti při partnerském zklamání a nevěře. Inspirací může být i její úspěšný boj s alkoholismem.

* * * * * * * * * * * * *

Jednodušší podmalba temperovou a akrylovou barvou. Namísto skla použit plast. "Obrázek na skle" je tak „bezpečnější“ a nárazuvzdorný.
Velikost s rámem 18,2 cm x 13,2 cm. (Rozměry obrazu 13,5 cm x 8,2 cm).

Malba s mírnou patinou se hodí na chalupu, do lidového a historického interiéru.

Dřevěný nelakovaný rámeček se stojánkem a očkem k zavěšení na zeď.

    Menu
    --