Domů Zboží Od Levandulový dům

Šungitové lázeňské mýdlo

99 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce128 Kč
Zásilkovna128 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Levandulový dům

Katalogové č.: 5255237
Zobrazení: 1054x
Vloženo: 23.6.2014
Počet srdcí: 85x
CPNP číslo zaevidováno
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Obsahuje vysoký podíl práškového šungitu.

Co je to šungit?

Šungit je polyminerální uhlíková hornina, která dostala svůj název podle místa výskytu, karelské vesnice Šuňga na břehu Oněžského jezera, kde byl šungit poprvé objeven.

Šungit je na pohled neprůsvitný černý kámen s více či méně výrazným kovovým leskem (závisí na složení). Stáří šungitu je kolem 2 miliard let.

Šungit se definuje jako negrafitizovaný, nekrystalický uhlík s globulární nadmolekulární strukturou, která se nachází v metastabilním stavu. Přítomnost řetězcovitých fragmentů v jeho struktuře, které vytvářejí ,,elementární globuly" - fullerony, je nutné podle názoru mnohých autorů považovat za základní znak šungitů.

Naleziště se nachází v Karélii, v severozápadním Rusku (zatím jediné známé na Zemi). Jeho rozloha je asi 10 000 km2. Předpokládaná zásoba je přibližně 1 miliarda tun.

Šungitu se připisují léčivé a hojivé účinky. V oblasti Karélie se dokonce nachází šungitové lázně, založené v 18.století ruským carem Petrem Velikým, kde se léčí hlavně děti a je zde místnost obložená šungitem která má výrazný očistný a regenerační vliv.

Proto se s ním dnes krom běžných mineralogických vzorků lze setkat i v podobě různých úprav pro léčebné působení.

Šungitové odrůdy mají sorpční, katalytické a baktericidní schopnosti. Pokud jde o reakční schopnost, šungitový uhlík je mnohem aktivnější než jiné modifikace uhlíku (koks, grafit). Tyto vlastnosti nacházejí uplatnění při využití šungitového sorbentu při procesu výroby pitné a užitkové vody, a při čištění silně znečištěných a kontaminovaných odpadních vod.

Mýdlo vytváří černou pěnu, která se však vodou smyje. Prosím pozor: při výrobě mýdla používám práškový šungit, ve kterém se však mohou vyskytnout malé částečky kamene. Proto Vám doporučuji napěnit mýdlo v ruce a mýt se pěnou, ne přímo mýdlem.

Ingredients (INCI): aqua, sodium cocoate, sodium olivate, sodium palmate, sodium rapeseedate, sodium sunflowerate, Carbon (Shungite), sodium shea butterate, Pogostemon Cablin oil, Prunus amygdalus dulcis oil.

Obsah: 120 gr.

Menu
--