Domů Zboží Od bellaannata

Starožitná brož, turistika s lanem a cepínem

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od bellaannata

Katalogové č.: 10342379
Zobrazení: 109x
Vloženo: 20.2.2019
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej pouze v ČR, možno i na Slovensko, poštovné se odvíjí od hmotnosti a typu zásilky.

Představuji vám hodně starou, určitě stoletou brož, původem možná z R-U,propagující vysokohorskou turistiku v rakouských Alpách.

Abyste nezapomněli, co potřebujete, tak se na brož pozorně podívejte. Je to lano, cepín, pořádné terénní boty a klobouk. Takové boty tehdy byly terénní, dnes je to o něčem hodně jiném, to je pravda.

Na klobouku se vyjímá protěž alpská, dnes již chráněná květinka. Kdo ji neviděl, tak pro něj dodávám, že není barvy stříbrné, ale má smetanovou barvu a jemnou srst, opravdu je chlupatá jako látka s jemným vlasem.

Brož je vyrobena ze slitiny s podílem cínu, na mnoha místech otřená, nebo to možná byla patina. Výrazná barva je bílá, cínová, stříbrná. Brož je ale neporušená, vše je v pořádku, nikde oťuky, prolákliny a pod. Zapíná se na brožový můstek - jehla bez pojistky.

Tato brož nese propagační nápis, a to Salzburg. Tak víme jistě, odkud pochází. Díky klobouku s protěží pak můžeme tipnout i dobu. Dnes s kloboukem, lanem a cepínem bychom asi na horách dost pobavili.

Rozměry: 4,6 cm x 5,1 cm.

Velmi pěkný vintage stav, nezapomenutý suvenýr, do detailu dotažený symbol vysokohorské turistiky, který si můžeme připnout na bágl či oděv díky perfektně fungujícímu zapínání i dnes. Určitě povedený sbírkový kousek.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1910 - 1919
Menu
--