Domů Zboží Od Atelier Johanna

Rouno slunečnicová žlutá 27 mic

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier Johanna

Katalogové č.: 10521223
Zobrazení: 103x
Vloženo: 26.4.2019
Počet srdcí: 1x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Ovčí rouno - jihoamerické, 27 mic, barvené a česané, výborné na plstění.

Vhodné pro předení na vřetánku i kolovrátku, plstění jehlou i za mokra, artprotis, tkaní a další výtvarné techniky.

Zobrazení fotografie na vaší obrazovce se může nepatrně lišit od skutečné barvy. Pro porovnání jsou na přiložené fotografii vidět všechny barvy rouna 27 mic, které nabízíme.

Váha 20 gramů.

Chcete jemnější rouno? Máme i barvené ovčí rouno 18 mic vhodné pro výrobky nošené přímo na těle a tedy nekousavé :-)

Ovčí vlna má různou kvalitu jednak podle plemene ze kterého pochází, ale také podle toho, z které části ovce je. To zda jde o jemnou nebo hrubou ,,kousavou" vlnu zjistíte z hodnoty ,,mic" tedy kolik mikronů má vlákno v průměru.

Nejjemnější ovčí vlna má 16 mikronů, to je síla srovnatelná s hedvábím, nejhrubší kolem 60 mikronů, to se odráží na její ceně, nejjemnější rouno má cenu hedvábí. Do hodnoty 20 mikronů nebude vlna kousat ani ty nejchoulostivější osoby, bývá nazývána jako velmi jemná. extrafine nebo superjemná, pokud tedy plánujete výrobek určený na tělo, je to dobrá volba. Hodnoty 20 mic až 25 mic jsou přijatelné pro ty otužilejší nebo pro výrobky, které nemají přímý styk s pokožkou, hodnoty nad 30 mic jsou vhodné pro koberečky. Můžete pochopitelně použít i hrubou vlnu, ale k čemu je kabelka nebo šperk, který při každém doteku hladově kouše.

Pokud jde o mokré plstění, některá vlna plstí velmi dobře, jiná vůbec, to také záleží na plemeni ovce. U plstění jehlou na síle nezáleží, protože jde o mechanický postup, u  kterého můžete využít nejen vlnu, ale v podstatě téměř jakékoli vlákno, z hrubého vlákna bude povrch strukturovaný, z jemného kompaktní.

Automaticky nastavené poštovné a balné za tento konkrétní kus zboží se vztahuje na nákup tohoto kusu. Poštovné a balné se může navýšit, pokud objednáte více kusů zboží, naše zboží je sice lehké, ale objemné, takže ho lze jen výjimečně posílat jako dopis do 5 cm výšky. Cena však nepřevýší v případě váhy celé objednávky do 2 kg a hodnoty do 5.000,- Kč částku 110,- Kč. Pokud nechcete platit předem a požadujete zaslání zboží na dobírku, připočítejte k poštovnému a balnému částku 50,- Kč.

    Menu
    --