Domů Zboží Od bukovina

ranní rosou...dlouhé s mandalou...40-42

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od bukovina

Katalogové č.: 9871782
Zobrazení: 1135x
Vloženo: 13.9.2018
Počet srdcí: 48x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Moje "dovolená" se ze zdravotních důvodů prodlužuje i na březen. Děkuji za pochopení a těším se na vás na jaře s novými kousky do vašeho šatníku:-)

Šaty jsem ušila převážně z nových materiálů, recyklovaná je akorát hnědá sukně s vyšíváním a korálkami. Hnědý top je ze středně hrubého lnu, světlá látka je dvojitá gázovina, ostatní látky jsou bavlněné. Napředu je našitá mandala dokola obšitá dřevěnými korálkami. Šaty se můžou nosit bez pásku, nebo s páskem zavázaným vzadu, nebo na boku. Výstřih se taky vzadu dá stáhnout šňůrkou s korálkami.

VELIKOST: tak 40-42.

Šaty jsem ušila pro ženu, která se nebojí být originální a má ráda pohodlí. Oděvem člověk vyjadřuje svou náladu, ale taky hlubší zaměření, je to druhá kůže, která musí být nejen pohodlná, ale souznít s duší člověka. Šaty jsem ušila z přírodních materiálů, v duchu slow fashion filozofie.

Míry na šatech:

Obvod kolem hrudi- 104 cm

Obvod kolem boků - 122 cm

Délka šatů- 138 cm (šaty lze zkrátit v případě potřeby)

Délka rukávu -64 cm

Šířka ramen- 42 cm

Co je pomalá móda?

Pomalá móda („slow fashion“), je termín, který se vplížil do žargonu módních guru, a pomalu se začíná objevovat i v běžné mluvě.

Pomalá móda, která jde po stopách více známého hnutí Pomalého jídla (Slow Food), je silnou odezvou na tzv. Rychlou módu (Fast fashion) produkující trendové oblečení za nejnižší náklady bez ohledu na sociální a environmentální dopady (jako třeba H&M, Zara, Top shop a další). Pomalá móda naopak klade důraz na řemeslnou dovednost, kvalitu a tradici s respektem k biodiverzitě a lidským právům.

Obhájkyně pomalé módy Kate Fletcher to v žurnálu The Ecologist výstižně shrnula slovy:

„Pomalá móda je o navrhování, výrobě, spotřebě a lepším životě výrobku. Pomalá móda není založená na bázi času, ale kvality (která má nějaké časové komponenty). Pomalá není opakem rychlé (nejde o dualismus), ale odlišný přístup, ve kterém si jsou designéři, podnikatelé, maloobchodníci a spotřebitelé více vědomi toho, jaké mají výrobky dopady na pracovníky, společnost a ekosystémy…Slow fashion, přecházející od kvantity ke kvalitě, snižuje tlak času. To umožňuje dodavatelům plánovat objednávky, předpovídat počty potřebných pracovníků a investovat v dlouhodobém horizontu.“

Jednoduše řečeno

Myslíme si, že Pomalá móda by se dala vystihnout také několika jednoduchými pravidly:

  1. Méně je více
  2. Kvalita nad kvantitou
  3. Nakupovat lokálně

V našich představách je hnutí spojeno s minimalismem, nadčasovostí a jednoduchostí. Zahrnuje to oblečení, které je ušito, aby vydrželo a je imunní vůči nestálosti trendů. Je prostředkem pro sebevyjádření a projevem kulturního bohatství, a přesto vystihuje věčná slova moudrosti Leonarda da Vinciho: “Jednoduchost je nejvyšší sofistikovanost.“

  • šaty
  • bavlna
  • len
  • béžová
  • hnědá
  • nebesky modrá
  • extravagantní
  • romantický
  • L
  • XL
Menu
--