Domů Zboží Od Tepané šperky

Přívěsek - labradorit s aplikací z chirurg. oceli

294 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Tepané šperky

Katalogové č.: 9939614
Zobrazení: 90x
Vloženo: 7.10.2018
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

LABRADORIT - kámen meditace a intuice - byl poprvé nalezen ve druhé polovině 18. století na východním kanadském pobřeží (poloostrov Labrador). Odtud také pochází jeho pojmenování.

Je to šedý až tmavošedý kámen vyznačující se speciálním optickým efektem, tzv. labradorizací. Ta je způsobena lámáním světla na jednotlivých plátech kamene a dělá z tohoto minerálu nádherný světélkující kámen. Zatímco některé druhy mohou být bez těchto efektů, jiné se vyznačují nádhernou škálou barev, z nichž nejoblíbenější jsou odstíny královské modré s duhovým přechodem do dalších poloh této barvy. Platí, že čím větší labradorescence, tím větší je i hodnota tohoto luxusního minerálu. Stupeň labradorescence se mění i v závislosti na náklonu kamene, který umožní dopad světla pod jiným úhlem.

Legendy Eskymáků popisují tento polodrahokam jako kámen, který zachycuje všechny barvy polární záře, a připisují mu až magické účinky s velkou léčebnou schopností. Labradorit prý uvádí do souladu fyzickou i duchovní část těla, přináší pozitivní energii a naopak odklání energii škodlivou. Podporuje rozvoj intuice a umožňuje pochopení tajemných mystérií našeho života. Potlačuje nejistotu a strach, podporuje komunikaci a sebevyjádření. Dokáže zvýšit schopnost vyvolání vzpomínek z minulosti, proto byl často používán i pro účely hypnózy.

V rovině tělesné upravuje hormonální rovnováhu a ulevuje např. při menstruačních bolestech. Bývají mu přisuzovány účinky při vyrovnávání krevního tlaku, léčení poruch očí a mozku, nemocech srdce a léčbě stresu a depresí. Působí údajně i při revmatismu a bolestech kosterního aparátu a zubů.

Labradorit je kámen - individualista, který se nesnese s ostatními minerály, a proto by měl být používán samostatně.

Astrologické přiřazení: téměř vždy bývá uváděn VODNÁŘ, velmi často i STŘELEC, KOZOROH a RYBY

Přívěsek tvoří kabošon labradoritu ve tvaru protáhlého oválku. Má modro-zelenkavou labradorescenci, která se projevuje při dopadu světla z různých úhlů.

Labradorit zdobí aplikace z chirurgického drátu Osteofix. Ten je - jako materiál používaný ve zdravotnictví - výborně snášen, má stálé vlastnosti, které se nemění ani při styku s vodou nebo potem, a je  vhodný i pro naprostou většinu alergiků.

Přívěsek měří i s očkem na zavěšení 4,8 cm, samotný kámen pak má rozměry 4,1 x 1,7 cm.

K přívěsku je možno dodat i obruč z chirurgické oceli - v nabídce samostatně. Dárková krabička samozřejmostí.

Menu
--