Domů Zboží Od U Pihulky

Plstěné z ovčího rouna (vlny) - Cestou necestou

Cena není dostupná
za 1 pár
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od U Pihulky

Katalogové č.: 10199453
Zobrazení: 1261x
Vloženo: 5.1.2019
Počet srdcí: 357x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Dobrý den. Optimální doprava je doprava službou Zásilkovna. Pokud vyberete tento způsob dopravy, prosím uveďte v poznámce objednávky pobočku Zásilkovny, kam budete chtít zásilku odeslat. Neručím za dodání do Vánoc. To záleží na datumu Vaší objednávky a úhradě, dále pak na přepravci. Děkuji za pochopení ;0). Pihu

Botičky, bačkorky, capáčky................ nožičky pod tou nejlepší ochranou :o), pěkně v suchu. Na první krůčky nebo třeba jako praktický doplněk při alternativním nošení dítěte v šátku. Díky vlastnostem ovčího rouna s celoročním použitím, pohodlím a tepelným komfortem v létě i v zimě. 

Jsou určeny především jako první botičky pro batole, které vstává či začíná ťapat nebo jen tak sedí či leze...... Můžete je věnovat jako krásný dárek při sdělení početí Vašeho následovníka, a to s pozdější možností jejich využití................. Jsou originální, luxusní, jedinečné, designové.....

Botičky jsou vyrobeny z česance argentinského merina (velice jemného ovčího rouna v kvalitě 20 mikronů) barveného dle norem Öko-Tex standard 100 na černou barvu a podbarveny pestrou škálou dalších barev. Rouno takové jemnosti může přijít do styku přímo s pokožkou a nekouše.

Jsou vyrobeny technikou mokrého plstění ovčího rouna. Jde o ruční techniku výroby, což znamená, že výrobky nemusí být zcela identické.

Díky skvělým vlastnostem ovčího rouna se v takovýchto botičkách noha ani nepotí, ani jí není zima. Vlákno ovčí vlny má totiž jedinečné vlastnosti (v zimě hřeje, v teple chladí, pohltí až 50 % vlhkosti, než poznáte, že je mokré, dýchá a přirozeně odvádí vlhkost). Nožičky Vaší ratolesti budou vždy v suchu. Botka přizpůsobí tvar nožičce a poskytne jí prostor a komfort.

Přírodní vlastnosti vlny:

  • Vlna izoluje proti teplu a chladu
  • Vlna je zdravá
  • Vlna je nehořlavá
  • Vlna je odolná statice
  • Vlna více odolává špíně
  • SUCHÉ TEPLO 
  • VHODNÁ PRO ASTMATIKY 
  • VHODNÁ PRO ALERGIKY 
  • VHODNÁ PRO REVMATIKY 

Podrobnosti  o vlastnostech ovčí vlny naleznete zde.

Botičky jsou určeny pro děťátko cca ve věku od 6-12 měsíců. Mají velikost 18. Vnitřní délka stélky je 12 cm a jsou formovány na obuvnickém kopytu, aby odpovídaly všem požadavkům na velikost botičky pro naše nejmenší. Přední venkovní výška u jazyku je cca 7,5 cm, u patičky cca 7 cm, šířka v přední části u prstů je cca 6 cm.

Dírky jsou opatřeny průchodkami ve stříbrné barvě. Tkaničky jsou z umělé kůže v černé barvě, po zavázání dobře drží a nerozvazují se. Botičky jsou ozdobeny bohatou výšivkou po celém obvodu obou botiček. Přestože mají černý základ, působí vesele a něžně, holčičkovky :o)

Podšity jsou protisluzovou látkou v černém provedení, která zabrání nechtěnému podklouznutí. Šity jsou dvojitou kovářskou černou nití po obvodu podrážky a po obvodech botiček včetně jazyka.

Botičky budou odeslány v této dárkové krabičce :o)

Technika výroby plstění mokrou cestou je velice náročná na čas. Tato ruční výroba včetně kompletace (obšití, vyšití, průchodky......) trvá dohromady okolo 7 hodin. Cena včetně materiálů tedy odpovídá.

Barvy se mohou mírně lišit díky nastavení monitoru.

Cena za tento pár.

Ilustrační foto na nožce.

Botičky nejsou určeny pro chůzi ve venkovním terénu a prostředí .

Stále se rozhodujete, jaké pořídit svému děťátku první botičky, bačkůrky, capáčky..... Milujete jej a uděláte pro něj to nejlepší. Udělejte si tedy chvilku a podrobně a důsledně si pročtěte a seznamte se s tímto článkem. Tisíce let se rodili a vyrůstali zdraví a statní lidé, bez výdobytků, pomůcek a tzv. berliček současné doby, které jsou nám vnucovány. Já i moje rodina jsme přesvědčeni, že má článek pravdu. A co Vy? Už víte, jaké pořídit Vašemu děťátku   P R V N Í   botičky?

Péče a údržba - naleznete zde.

Menu
--