Domů Zboží Od Diakonie Rolnička

Plakát „Útěk z Egypta“

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Diakonie Rolnička

Katalogové č.: 6577889
Zobrazení: 496x
Vloženo: 24.8.2015
Počet srdcí: 51x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

V loňském roce jsme Vám nabídli kalendář plný obrazů malířů z Rolničky, kteří si za své předlohy vzali slavná díla světového malířství. Krásné originály těchto obrazů jsme v dubnu 2015 úspěšně vydražili na benefiční aukci. Protože byl o obrazy velký zájem, rozhodli jsme Vám nabídnout reprodukce obrazů v podobě tištěných plakátů o formátu A3.

V případě zájmu se na následujících řádcích můžete dozvědět něco o slavné výtvarné předloze obrazu i o vzniku a autorovi jeho rolničkovské verze:

Giotto di Bondone (? - 1267) byl italský malíř a architekt, který je považován za předchůdce renesance. Freska Útěk z Egypta vznikla v roce 1315 a její originál můžete najít v severní lodi kostela San Francesco v Assisi. Stejně jako většina děl starého mistra, i toto je inspirováno biblickým příběhem, v němž Josef uprchl se svou ženou Marií a novorozeným Ježíšem po návštěvě Tří králů z Betléma do Egypta, protože se dozvěděl, že král Herodes chystá vyvraždění všech novorozenců.

Rolničkovskou verzi tohoto obrazu namalovala Lucie Marková. Lucie pracuje v chráněné dílně, kde se věnuje dekoraci dřeva. Zároveň navštěvuje sociálně terapeutickou dílnu, ve které vznikají její ostatní výtvarná díla. Ráda tam i vyšívá a navštěvuje ,,diskusní skupinky".

O práci na Útěku z Egypta Lucie říká: "Nejvíce se mi líbil malý Ježíšek v náručí Marie. Je to jako příběh z pohádky. Bavilo mě malovat svatozáře a šaty jednotlivých postav."

Rozměr plakátu: A3 (420 x 297 mm)

Rozměr obrazu bez bílého okraje: 385 x 272 mm

Plakát je ideální pro zarámovaní s paspartou (viz poslední doplňková fotografie). Plakát zasíláme v pevném tubusu, aby se cestou nepoškodil.

Ostatní reprodukce rolničkovských obrazů naleznete zde.

Všechny obrazy inspirované slavnými díly světového malířství naleznete i v diáři na rok 2016.

Menu
--