Domů Zboží Od zanky

Okna katedrál

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní cenné185 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od zanky

Katalogové č.: 9546611
Zobrazení: 288x
Vloženo: 10.5.2018
Počet srdcí: 17x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Slovenští zákazníci mohou provádět platbu v Eurech na účet Fio banky. Zboží mohu zasílat po domluvě s Vámi i přes Zásilkovnu.

Přívěsek je zhotovený technikou měkkého pájení. Je složený z několika fusingových skel tónovaných do zelených a modrozelených odstínů a navozuje dojem vitrážového okna. Na zavěšení je použitý řetízek z lehkého kovu s většími oky a je bez zapínání (délku lze upravit, příp. přidat zapínání). Cín je ponechán ve stříbrné barvě (není patinován) a je ošetřen antioxidantem.


Obvod řetízku: 84 cm
Přívěsek: 4 x 6 cm

Náhrdelník byl vyroben do soutěže klubu In-spirare jehož tématem je inspirace stavbami nebo jejich částmi. Článek v MAGu, v němž bude šperk prezentován je zde.

Protože jsem svou původní profesí stavař, tak mám architekturu hodně  hluboko pod kůží (což je mnohdy vidět na mých špercích). Miluji detaily i celé stavby, fotografie z každé dovolené jsou z větší části jen architektura a i zde, v místě mého bydliště, je tolik zajímavých budov a detailů na nich, že o nich vyšly i knihy - bydlím ve starém královském městě Olomouci. Za ta dlouhá staletí vzniklo nesmírné množství staveb světského nebo sakrálního určení a nejlepší řemeslníci se podíleli na jejich výzdobě.

Na všech budovách mě vždy upoutají okna - jsou to takové jejich oči. Některé jsou jednoduché ve zdobení, ale dokonalé v tvaru, jiné jsou obklopené štukovou hrou linií, jiné září barevnými vitrážovými skly. A tak jsem se jimi nakonec nechala inspirovat a výsledkem je tento přívěsek.

..............

Rozhovor

Mé katedrály

si se mnou povídají, 

holub odletěl.

..............

Na mém profilu se dočtete více o materiálu, jež používám.

Menu
--