Domů Zboží Od UZuzky

Náramek doublé, značený PLAQUE

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od UZuzky

Katalogové č.: 7641670
Zobrazení: 760x
Vloženo: 1.8.2016
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Prodej pouze v ČR, možno i na Slovensko, poštovné se odvíjí od hmotnosti a typu zásilky.

Představuji vám náramek - kruh. Tento náramek byl dražším šperkem počátku druhé poloviny minulého století. Vzhledem měl napodobovat zlato, respektive zlatý šperk. Bižuterní materiál je tzv. doublé, poměrně pevná slitina s menším podílem zlata. Provedení, tedy zdobení dalo docela zabrat - muselo být přesné a ostré. Náramek byl dokonce pevnější než jeho vzor, provedený ve zlatě.

Pokud se takový kruh podařilo ztratit, nebolelo to tolik, jako by se ztratil zlatý šperk, ale i tak ztráta byla bolestivá. Tento náramek také nebyla nejlevnější investice, věřte, nevěřte - byl dražší než jeho stříbrná dvojčata. Taková tehdy byla doba.

I dnes je nejen pěkným šperkem, ale samozřejmě i důvěryhodnou imitací zlatého šperku. Levné náramky z dnešní provenience se mohou před těmito náramky schovat s ruměncem na tváři.

Tyto náramky jsou charakteristické ostrými hranami a ostrými konturami v gravírování. A nejde jen o náramky, vyráběly se tak i náušnice - oblíbené pecky do ucha, a manžetové knoflíčky. Co se týkalo ceny v té době, byly dva až třikrát dražší než jejich stříbrné "příbuzenstvo". A byly i ceněny mezi lidmi více než stříbrné šperky.

Tento náramek má šířku 0,2 cm, průměr kruhu je vnitřní 6,7 cm a vnější 6,9 cm.

Výborný vintage stav, náramek je stále jako nový.

Co se týká údržby takových náramků, pak jim samozřejmě voda  nevadí, pot lidské kůže se jich ani netkne, leští se flanelovým hadříkem. Při běžném nošení se samovolně leští o oděv, chovají se jako zlaté šperky.

Poznámka: V materiálu uvádím pozlacené, ale nejdná se o galvanizaci, ale o slitinu s nízkým obsahem zlata, která se nazývá doublé. Proto šperk zůstává "zlatý" stále, neošoupe se.

Starší způsob zlacení: zlacení plátováním (doublé): na silný mosazný nebo tombakový plech se navaří tenčí zlatý plech a vzniklý sendvič se pak válcuje na potřebnou tloušťku. Z takto vzniklého materiálu se pak vyráběly šperky, kterým se někdy také říká doublé. Vrstvička zlata na podkladu dokonale drží a je obvykle silnější než při následujícím postupu. Používá se dnes ještě na hodinková pouzdra.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1960 - 1969
    Menu
    --