Platba předem | |
Optimální doprava dle prodejce | 350 Kč |
Kameninový točený hrnec na nakládanou zeleninu .
Kvašák je vyroben z kvalitní německé kameniny. Pevné a odolné zboží.
Skládá se z hrnce na zeleninu, těžítka, pokličky, dřevěného kolíčku a gumičky.
Barva glazury je matná, světle béžová s drobnými hnědými tečkami.
KVAŠÁKY NEPOTŘEBUJÍ MÍT VODNÍ ZÁMEK. ZELENINA JE JIŽ PŘI KVAŠENÍ POD KYSANOU ŠŤÁVOU - STLAČENÁ KERAMICKÝM PÍSTEM !!!!!!!
víte, že.........
pro mléčné kvašení je důležitý obsah cukru v použitých surovinách?Vhodné jsou tedy zelí, cibule, červená řepa, mrkev,květák, kedlubna, ředkvičky, brokolice a okurky. Kombinace se meze nekladou, takže se vám pickles nikdy nepřejí. Proces kvašení závisí na druhu zeleniny, obvykle trvá 4 dny až týden při pokojové teplotě. Pak je vhodné směs uchovávat na chladném místě ( lednice, sklep ), kde vydrží i několik měsíců.
Pickles ze zelí, mrkve a cibule - na hrnec 1,5 l
- 500 g bílého zelí
- 300 g mrkve
- 200 g cibule
- 60 g křenu
- 15 g mořské soli
- kopr, bobkový list dle chuti
Zelí najemno nakrouhejte, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Smíchejte se solí, kořením a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pak napěchujte do hrnce tak, aby byla zelenina zcela ponořena ve vlastní šťávě. Zeleninu zatěžte pístem, nasaďte víko na hrnec. Píst přitlačte bukovým dřevěným kolíkem a přetáhněte gumičkou. Průběh kvašení můžete sledovat pouze nadzvednutím víka. Hrnec postavte ještě do mísy, z hrnce může při kvašení vytékat voda. Nechte stát při pokojové teplotě ( optimální je 20 stupňů ) 4 dny až týden. Následně zeleninu přendejte do sklenic třeba od okurek a uzavřete. Uložte do lednice, sklepa, kde vydrží týdny i měsíce.