Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Javorový kámen - lidé javoru

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 10015490
Zobrazení: 124x
Vloženo: 30.10.2018
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Dřevěný kámen je vyřezán z jednoho kusu javorového dřeva, dále je opracován dláty a několikrát broušen a leštěn.

Kámen je ošetřen BIO olejem na dřevo pro styk s potravinami. Tři nátěry. Certifikát IOS-PRG-0021. Olej proniká hluboko do dřeva. Na závěr přeleštěn.

Strom, z kterého je kámen vyřezán, rostl na Českomoravské vrchovině. Za obcí Velké Janovice kousek nad potokem. Možná, že uslyšíte bublání a zurčení potůčku, večerní koncerty žab i prozpěvování vodníka, který na javoru za měsíčních nocí sedával. Kousek od javoru bydlel  ježek a vydra. Strom byl pokácen při rekultivaci toku. Stáří javoru bylo cca 53 let.

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což je jeho přirozený proces a k výrobku patří.

Javorový kámen. Vhodný jako talisman, amulet k mnutí v rukou, masáži. Na pracovní stůl do knihovny ozdoba interieru. Přírodnina a dřevo podle keltského horoskopu. Vhodný dárek pro Vaše blízké. Pro lidi milující přírodu, magické rituály, tajemno, dávné časi.

LIDÉ JAVORU

Narozeni 11.4. až 20.4. a 12.10. až 21.10.

Podle Keltů strom přinášející bohatství a hojnost. Lidé zrozeni v tomto znamení se nesoustřeďují jen na jeden cíl, ale mají více cílů. Rádi cestují a jsou neposední. Peníze a majetek patří mezi jejich hlavní priority. O těchto lidech se říká, že vyzrají a zkrášlí více v druhé půli svého života. Stejně jako javorové listy. Dokáží se poučit ze svých chyb. Hledí si svého zdraví, lásky i majetku. Jsou dobrodružné povahy. V lásce se hodí a rozumí se s borovicí, lískou, kaštanem, jabloní, jedlí i hlohem. Ideální to nebude s dubem, bukem, modřínem, ořešákem ani jeřábem.

Něco o javoru:

Javor uvolňuje a uklidňuje. Javorové větvičky umístěné pod postelí ulevují od bolesti hlavy a zad. 

Přípravky z javoru se používají proti křečím, na oči i na ženské potíže. Javor hojí rány a kmen Mohegenů ho používal při léčbě silného kašle. Velšané i Keltové věřili, že pokud novomanželé dostali a používali javorové lžíce, nic je nerozdělilo. Dřevo oceňují řezbáři i výrobci hudebních nástrojů pro vynikající přenos zvuku. Kmen Kiowů zapaluje obřadní ohně pouze javorovým dřevem.

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Rozměry  cca: 9,2 x 5,9 x 2,1  cm.

Menu
--