Domů Zboží Od Salvátore

Japa mála - zlatá

1 590 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Salvátore

Katalogové č.: 10551886
Zobrazení: 35x
Vloženo: 7.5.2019
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Džapa mála (dále jen mála) je tradiční modlitební růženec ze 108 korálků, který se používá k odpočítávání během meditace v hinduistickém a buddhistickém náboženství. Nosí se na krku nebo obmotaný kolem ruky. Můžete si ho i pověsit ve své blízkosti.

Mála není jen krásný šperk, může vás ochraňovat, vést v denním životě a sloužit jako stálá připomínka duchovna, které máte v sobě. Stačí jenom málu spojit se svojí energií a svým záměrem.

Jak s málou pracovat?

Jedná se o jednoduchý obřad. Udělejte si chvilku času a zaujměte pozici v sedě (můžete si i zvelebit prostředí svíčkou, nějakou vůní…). Zavřete oči a prohlubte a zpomalte svůj dech. Představte si sami sebe, jak nacházíte mír mysli a vnitřní klid a zadejte si nějaký záměr, mantru, kterou mála ponese – mantra může být například prosté slovo „láska“, „vnitřní klid“, „ochrana“ nebo věta „Já jsem láska.“ Prostě cokoli cítíte.

Nastavte pravou dlaň a málu si vložte přes prsty do dlaně tak, aby střapec směřoval směrem k vám (pamatujte na to, že váš ukazováček by měl směřovat od korálků pryč, je tradice tento prst nevyužívat, vysvětleních proč, koluje několik). Pomocí palce přesouvejte postupně od střapce jeden korálek za druhým přes váš prostředníček. Během tohoto pohybu si v duchu odříkávejte svou mantru, cíl, záměr, kterého chcete dosáhnout. Až dojdete k poslednímu korálku mály (stodevátý korálek), který se nazývá guru korálek, jste hotovi. Pokud se rozhodnete pokračovat dále, málu otočte, a jděte opačně zpět na začátek. Védská tradice praví, že guru korálek by se neměl překračovat.

Používání mály vyžaduje pevné soustředění. Měl by to však být jen a jen váš intimní okamžik. Obecně se věří, že když při meditaci používáte málu a projdete celé kolo, najdete své vnitřní ticho. Během meditace byste měli být trpěliví a laskaví sami k sobě. Vaše mysl bude zcela jistě bloudit. Trénink navrácení pozornosti zpět k mantře a ke korálkům je tréninkem soustředění. Dělejte to s vlídností a bez odsuzování. Meditace je trénink, stejně jako láska sama k sobě.

Zlatá: 18x santalové dřevo, 10x jadeit bílý 8mm, 10x jadeit bílý 6mm, 6x křišťál 8mm, 10x křišťál 6mm, lotosové semínko (30 leté, guru korálek), 4x granát 8mm, 10x granát 6mm, 10x obsidián mahagon 8mm, 14x obsidián mahagon 6mm, 6x tygří oko zlaté 8mm, 10x tygří oko zlaté 6mm

Menu
--