Domů Zboží Od Alter-ego

"Jahodová polívka" - šála; 100% hedvábí

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Alter-ego

Katalogové č.: 11184077
Zobrazení: 439x
Vloženo: 21.1.2020
Počet srdcí: 54x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 1000,-Kč!

Jedinečné hedvábí  ♥ 

...............................................................................................

Šála z velejemného přírodního tusahového hedvábí, tkaná v šíři plátnovou vazbou - velmi originální materiál se zajímavým, místy až rustikálním vzhledem. Celková velikost šálky je cca 170 x 35 cm. Barva šálky má odstíny růžové, cihlově červené a oranžovorezavé - batika ;)

Využijte úžasných vlastností přírodního hedvábí, které má skvělé termoregulační vlastnosti - v chladném prostředí spolehlivě zahřeje a když je příliš teplo tak báječně ochladí.

Pro kreativní duše nabízíme i nebarvené šálky, jako materiál - najdete tady - vytvořte si své vlastní barevné kombinace ;)

................................................................................................

Doporučená něžná péče:

Prát ručně do 30°, v prostředcích určených pro ošetřování hedvábí -  doporučujeme přeprat před prvním použitím pro vyplavení případného zbytkového pigmentu. Doporučujeme vždy prát samostatně, odděleně od ostatního prádla. Do posledního máchání můžete přidat trošičku octa pro zachování krásy barev. 

Sušit volně rozložené, nebo zakroucené do uzlíku  - tím na šálce zvýrazníte vrapování.

Žehlení - hedvábí můžete po vyprání i vyžehlit dohladka, nejlépe je žehlit ho ještě vlhké a přes např. bavlněnou utěrku, abyste hedvábí nepopálili. Teplotu pro žehlení hedvábí vždy nastavujte podle doporučení návodu u vaší žehličky.

.................................................................................................

Mírumilovné hedvábí

Tussahové hedvábí, někdy také nazývané plané či divoké, pochází z vláken Bource dubového /Antheraea pernyi/. Toto hedvábné vlákno se, na rozdíl od vláken Bource morušového /Bombyx mori/, jehož larvy se kvůli získání vlákna zabíjí ještě před vylíhnutím, získává šetrně, a to z kokonů již vylíhlých larev.

Kokony Bource dubového jsou větší než kokony Bource morušového, ale protože se hedvábné vlákno v tomto případě získává z kukel, ze kterých se Bourec vylíhl, nelze hedvábná vlákna z kokonů odmotat vcelku. Krátká vlákna je tedy nutno zpracovávat převážně ručně, předením na kolovratech. Díky tomuto způsobu zpracování může mít tussahové hedvábí někdy až rustikální texturu, ve které je třeba počítat i s nerovnostmi.

Tussahové hedvábí má nazlátlý nádech i když má mírně matnější vzhled než morušové hedvábí a jeho přirozená, přírodní barevnost se pohybuje ve škále od světle slonovinové či béžové až po světlounce hnědou, někdy se zelenavým podtónem. Tato barevná variabilita je způsobena přirozenou potravou larev, které spásají vše, co si samy vyberou a mají rády – tedy převážně listí dubů a také ostatních listnatých rostlin. Nemají tedy jednotvárnou stravu složenou pouze z listů morušovníku.

Stejně jako hedvábí morušové má však i tussahové hedvábí všechny vlastnosti, pro které je hedvábí tak oblíbené – je prodyšné a velice příjemné i pro tu nejcitlivější pokožku, díky drobným dutinkám ve vláknech má výborně tepelně izolační vlastnosti, díky kterým máte pocit, že v chladném prostředí hřeje a v teplém prostředí chladí. Kromě toho je přírodní hedvábí odolné proti plísni a nechutná molům. 

............................................................................................................

Menu
--