Domů Zboží Od Arthela

Jablůňka - vltavín, granát

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 11200448
Zobrazení: 391x
Vloženo: 28.1.2020
Počet srdcí: 18x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Pěkný vltavín tzv. ježovka z vyhlášené lokality Malý Chlum o váze 5 g má rozměry cca 2,2x2,2x0,5 cm, celý šperk má průměr 4 cm. Doplněný je kuličkami českého červeného granátu. Šperk je vytvořen metodou měkkého pájení z bezolovnatého cínu s příměsí stříbra a pocínovaného měděného drátu. Zavěšen je na řetízku o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem. Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Vltavíny patří do skupiny tektitů, tedy přírodních skel vesmírného původu. Ví se, že vznikly po dopadu obrovského meteoritu na území dnešního Bavorska a při tomto dopadu vznikla taková energie, že roztavené části meteoritu či horniny pod ním dopadly až do Čech. Proto lze vltavíny nalézt pouze na území České republiky, konkrétně v jižních Čechách a na jihozápadě Moravy. Vltavíny jsou takové české poklady, pro které je typická průsvitná lahvově zelená barva a také nepravidelný zbrázděný povrch, který mu vtiskla hornina, kde vltavín dlouhá léta ležel. 

Znamení zvěrokruhu: Blíženci

Menu
--