Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Dřevěný kamínek - Škumpa octová

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 9707322
Zobrazení: 369x
Vloženo: 11.7.2018
Počet srdcí: 30x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Strom, z kterého je kamínek vyřezán rostl na Českomoravské vrchovině, nadaleko obce Unčín. Jedná se o Škumpu obecnou někdy také zvanou orobinec a její stáří bylo cca 27 let. Ulomila se a tak nadešel její čas. Dřevo má velice krásně žíhaný odstín barev od zelené přes žlutou až po hnědou. Zbarvení dřeva je úžasné.

Jedná se o ruční práci, kamínek je vytvořen ze Škumpového dřeva. Několikrát přebrušován a leštěn. Ošetřeny BIO olejem na dřevo (odstín bezbarvý).

Barva kamínku je barva dřeva z něhož byly vyřezány. 

Vhodné pro všechny víly, elfky, princezny i královny, etno ženy, bio ženy, krásné ženy i dívky, vědmy i čarodejnice. Pro všechny co mají rádi dřevo a přírodu. Ideální k masáži, jako hmatka, talisman, amulet. Na poličku, stoleček, pod polštářek, ... .

 

Rozměry cca: 5,5 x 5,1 x 2,3 cm

 VYROBENO V NEKUŘÁCKÉM PROSTŘEDÍ A S ÚCTOU KE DŘEVU !

Něco o Škumpovém dřevu:

Je více druhů těchto stromo - keřů. Některé jsou jedovaté, například exotická verze z Thajska. Ze dřeva Škunpy, dělali a doposud dělají indiáni vynikající flétny. Z šištic se dá dělat lahodná osvěžující limonáda. Proč kamínek ze zpívajícího stromu? Kdysi dávno do tohoto stromu datel vykloval otvory a když potom zafoukal vítr, velice krásně to znělo. Když indiáni přišli na to odkud zvuk vychází, začli z tohoto dřeva dělat flétny, které nádherně znějí. Tak legenda.

 

Menu
--