Domů Zboží Od Vlna za vlnou

DIVOKÉ HEDVÁBÍ tussah - přírodní / od 10 g 10 g

Cena není dostupná
za 1 ks
varianty (4)
10 g
21 Kč za 1 ks
vyprodané
Jemný česanec divokého hedvábí tussah v přírodním odstínu slonové kosti vhodný pro předení, plstění v kombinaci s vlnou a další textilní techniky. 100% hedvábí
Vyberte prosím variantu výše.
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Vlna za vlnou

Katalogové č.: 5627619
Zobrazení: 704x
Vloženo: 21.10.2014
Počet srdcí: 13x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Jemný česanec divokého hedvábí tussah v přírodním odstínu slonové kosti vhodný pro předení, plstění (v kombinaci s vlnou) a další textilní techniky.

100% hedvábí tussah / 10 g

Množství vyberte napravo v tabulce Varianty zboží.
Zvýhodněná cena při nákupu 100 g a více.

O materiálu
Divoké hedvábí má přírodní jemně nažloutlý odstín a jeho vlákno je silnější než vlákno pravého hedvábí mulberry. Je hedvábně lesklé, jemné, pevné a má příjemné vlastnosti: chrání před změnami venkovní teploty - v létě příjemně chladí a v zimě hřeje, je vzdušné a pohlcuje škodlivé UV paprsky.
Vliv hedvábí na zdraví

Vlákno z přírodního hedvábí je velkou zásobárnou proteinů, obsahuje mimo jiné až 18 druhů aminokyselin, z nichž některé napomáhají regeneraci tělových buněk. Čínští lékaři uvádějí, že samotné nošení oděvů z přírodního hedvábí pozitivně ovlivňuje životnost kožních buněk, učinně působí proti kornatění cév, a tím i proti stárnutí a některým nemocem.
Proč si vybrat divoké hedvábí tussah?

K výrobě 1 kilogramu hedvábí je potřeba asi 2 až 3 tisíce kokonů, jejichž tvůrci a obyvatelé - larvy bourců morušových - nikdy nedosáhnou stádia motýla a jsou usmrceni před vylíhnutím. Divoké hedvábí tussah je výměšek bource dubového a získává se z kokonů až po vylíhnutí motýlů. Z etických důvodů tedy nabízíme právě hedvábí tussah.
Historie hedvábí
Hedvábí původně pochází z Číny. První zmínky o chovu bource morušového spadají už do 3. tisíciletí př. n. l. Vynalezení jeho výroby opřádá legenda: Podle ní se objev hedvábného vlákna datuje do roku 2640 př. n. l.. Vypráví se, že jistý Chuang-Ti požádal svou ženu, aby zjistila, kdo škodí jeho morušovníkům. Manželka objevila bílé housenky, které vytvářely lesklé zámotky. Později jeden zámotek náhodou upustila do horké vody a zjistila, že z něj může vytáhnout jemné vlákno a navinout ho na cívku. Podle všeho tak objevila technologii výroby hedvábí, která zůstala po více než 2000 následujících let čínským tajemstvím.
zdroj historie hedvábí: Wikipedie

    Menu
    --