Domů Zboží Od LuckyFineGlass

Člunozobec africký

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od LuckyFineGlass

Katalogové č.: 10327699
Zobrazení: 373x
Vloženo: 15.2.2019
Počet srdcí: 33x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Autorská vitráž k zavěšení na okno nebo jen v prostoru s motivem člunozobce afrického vytvořená technikou Tiffany. Dvě očka k zavěšení. Opatřeno hnědou patinou, leštěno a ošetřeno antioxidačním přípravkem. 

Nejedná se o šperk, cín obsahuje olovo.

Rozměr vitráže 16 x 22 cm.

---------------------------------------------------------------

Člunozobec africký (Balaeniceps rex)

Brodivý pták blízký čápům nebo volavkám, ale také pelikánům a víceméně všem veslonohým ptákům (podle nejnovějších taxonomických studií).

Jde o majestátní druh ptáka (až 170 cm vysokého), který žije v močálech střední Afriky. Jeho zobák někomu připomíná člun, od toho člunozobec, nebo také dřevák (v angličtině Shoe Bird). Loví průdkým výpadem, podobně jako volavky, prehistorické bazální ryby bichiry a bahníky, nepohrdne ani malými vodními ptáky nebo mláďaty krokodýlů. Kromě období rozmnožování žije samotářsky.

Člunozobec africký je jako jediný zástupce svého druhu, rodu i čeledě podle IUCN ohrožený, ve volné přírodě se vyskytuje již jen 3500 - 5300 jedinců, jeho populace má klesající trend. Ohrožuje ho zejména intenzifikace zemědělství, které si vynucuje větší a větší odvodňování mokřadů lidmi. 

_____________________________________________________

Milé zákaznice a zákazníci. Skleněné vitráže jsou z důvodu své křehkosti zasílány s příplatkem křehké (cena poštovného ho již zahrnuje). Tento příplatek je možný pouze v kombinaci služby Balík na poštu (NP) a Balík do ruky (DR). Výjimečně u drobných vitrážek a také u skleněných šperků je možné zaslat jako doporučenou zásilku, nebo prostřednictvím služeb Balíkovna a Zásilkovna za výrazně nižší cenu poštovného (65-80 Kč), ovšem bez možnosti příplatku za křehké. V případě volby nižšího poštovného bez služby křehké pak za případné poškození nemohu ručit. Děkuji za pochopení.

Menu
--