Domů Zboží Od webgold

Art Deco prsten s lapis lazuli a markazity

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od webgold

Katalogové č.: 9953862
Zobrazení: 482x
Vloženo: 12.10.2018
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Nevšední stříbrný Art Deco prsten, s kamenem lapis lazuli a  markazity. Prvorepublikový luxusní, ručně vyráběný stříbrný šperk.   Označeno platným puncem, ryzost stříbra 925/000. Velikost 55.

Již ve starověkém Egyptě se lapis lazuli považoval za posvátný kámen. Egypťané věřili, že se v něm skrývá nekonečná energie noční oblohy a hvězd.  Lapis lazuli je kamenem, který ukrývá v sobě mnoho duchovních i tělesných účinků.Lapis lazuli je kamenem, který dokáže účinně chránit před psychickými útoky všeho druhu.Dle Feng Suej navozuje harmonii a zvyšuje sebevědomí. Stejně rozvíjí objektivitu, jasnost a nadhled.

Markazitové šperky patří mezi stříbrnými mezi elitu. Markazitem se v 18. století zdobily především drahé brože, masivní náhrdelníky a všelijaké spony. Móda, která do Evropy dorazila z Itálie se brzy rozšířila. V Čechách se na přelomu 18. a 19. století brousily „markazity“ v Turnově a jeho okolí. Zdejší brusiči připravovali šperkové výbrusy v celé škále velikostí i v kombinaci s jinými přírodními kameny, např záhnědou, onyxem a jinými kameny do efektních prstenů, broží, náhrdelníků a celých souprav. První světová válka  výrobu přerušila a tuzemské markazitové zboží zmizelo.

Velikost prstenu je obvod prstu v milimetrech.Velikost prstenu 55, znamená, že prstýnek má ve svém vnitřním obvodu právě 55 mm.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1920 - 1929
    Menu
    --