Domů Zboží Od Růžový květ

Aromavosk Lípa & Heřmánek 60 ml

139 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna129 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Růžový květ

Katalogové č.: 10419814
Zobrazení: 138x
Vloženo: 18.3.2019
Počet srdcí: 9x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Aromaterapeutické vosky Růžový květ Pure Essence jsou vyrobeny výhradně z přírodních surovin, jako je sójový vosk GMO free a esenciální oleje. Barveno přírodně pomocí bylinných prášků. Všechny suroviny jsou 100% přírodní a biologicky odbouratelné. 

Vosk Lípa & Heřmánek obsahuje směs obou těchto silic. Obě vůně jsou nám známé a typicky české. Výsledná směs je mimořádně příjemná, jemně květinová, s medovými sladkými tóny lípy a heřmánkovým pozadím. Obě silice mají příznivé účinky na spánek a dají se použít při bolesti hlavy. Směs celkově uklidňuje a tiší rozjitřené nervy.

Lipový květ (Tilia vulgaris)

Lípa je náš národní strom z čeledi slézovitých. Lipové dřevo je měkké a v Čechách bylo a je využíváno k dřevořezbě. Lipový květ byl vždy využíván v přírodním léčitelství. Vůně lipového květu je typicky sladká, medová a opojná. 

Lipový olej se vyrábí z květů medujících lip a je velmi hustý, podobný medu. Má účinky při bolesti hlavy, poruchách spánku a má uklidňující a harmonizační účinky na naši psychiku. Tiší hněv a nervozitu.

Heřmánek pravý (Matricaria chamomilla)

Heřmánek pravý je rumištní rostlina střední Evropy z čeledi hvězdnicovitých. Jako léčivka se využívá již tisíce let. Patří mezi velmi oblíbené léčivé rostliny se širokým spektrem použití. Jeho esenciální olej se destiluje z květních úborů a je typicky modrý. Má antiseptické, zklidňující a hojivé účinky na kůži, proto je velmi oblíbený v kosmetice, a to i dětské. V aromaterapii má taktéž uklidňující účinky. Podvědomě v nás vyvolává vzpomínky na období dětství. 

Návod k použití:

Neostrým předmětem, např. kovovou lžičkou odlomte kousek vosku a umístěte do mističky aromalampy. Neobávejte se toho, že vosk obsahuje kousky přírodnin. V horkém vosku se i z nich uvolňují vonné látky. Sójový vosk taje při 42 - 45°C, proto není třeba zahřívat při vysokých teplotách. Vosk obsahuje pouze přírodní silice, které je třeba taktéž udržovat na nízkých teplotách, aby se předčasně neodpařily a vydržely vonět co nejdéle. Je vhodné vosk v aromalampě rozehřát a poté svíčku zhasnout a mističku s voskem umístit na jiný zdroj tepla, např. teplý radiátor, kachlová kamna apod.

Pokud je pro vás vůně příliš intenzivní, můžete si vosk "zředit" např. kouskem neparfemované bílé čajové svíčky nebo stolním olejem neutrální vůně, např. řepkový, rýžový, slunečnicový. Nelze ředit vodou! 

Vosk vydrží vonět cca 3-4 hodiny hoření. Záleží na výšce teploty, při které vosk zahříváte. Po vyprchání vůně vosk z mističky odstraňte. Nechte zchladnout a poté můžete odstranit již tuhý vosk vyškrábnutím ostrým předmětem nebo ještě tekutý vosk vytřete papírovým ubrouskem. 

Na spodní straně hliníkové dózy jsou uvedeny bezpečnostní pokyny pro zacházení s voskem v aromalampě. Při použití by měly dbát opatrnosti těhotné a kojící ženy, děti a nemocní epilepsií. Některé silice jsou pro tyto skupiny uživatelů nevhodné!

Menu
--