Domů Zboží Od Růžový květ

Aromavosk Geranie & Cedr 60 ml

129 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna129 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Růžový květ

Katalogové č.: 9150277
Zobrazení: 299x
Vloženo: 27.12.2017
Počet srdcí: 26x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Aromaterapeutické vosky Růžový květ Pure Essence jsou vyrobeny výhradně z přírodních surovin, jako je sójový vosk GMO free a esenciální oleje. Barveno přírodně pomocí bylinných prášků. Všechny suroviny jsou 100% přírodní a biologicky odbouratelné. 

Vosk Geranium & Cedr obsahuje směs těchto dvou silic. Výsledná vůně je dřevitá s lehkým květinovým akcentem. Harmonizuje a zklidňuje.

Geránie (Pelargonium odoratissimum)

Geránie  je druh pelargónie z čeledi kakostokvětých , jejíž krajkově vykrajované listy voní překvapivě květinově po muškátech, ale i růžích, zemitě, ale přitom nasládle. Tato rostlina pochází z jižní Afriky. V současnosti se pěstuje na více místech světa, ale mezi nejvýznamnější výrobce tohoto oleje patří ostrov Réunion, především druhu Geránie bourbon. 

Esenciální olej se vyrábí destilací vodní parou z celých rostlin a je jedním z nejpoužívanějších olejů pro výrobu kosmetiky a parfémů. Geranium působí pozitivně na nervovou soustavu, harmonizuje, zklidňuje.

Cedr (Cedrus)

Cedr je jehličnatý mohutný stálezelený strom, který pochází z horských oblastí Blízkého východu (např. Libanon), severní Afriky a střední Asie.

Silice cedru se získává ze dřeva, ale i z jehličí a má zklidňující účinky na psychiku, také příznivě působí na dýchací cesty a je to afrodiziakum. Cedrová silice bývá často součástí pánských parfémů. Jeho vůně je dřevitá a balzamická. Staří Egypťané jím balzamovali mumie.

Návod k použití:

Neostrým předmětem, např. kovovou lžičkou odlomte kousek vosku a umístěte do mističky aromalampy. Neobávejte se toho, že vosk obsahuje kousky přírodnin. V horkém vosku se i z nich uvolňují vonné látky. Sójový vosk taje při 42 - 45°C, proto není třeba zahřívat při vysokých teplotách. Vosk obsahuje pouze přírodní silice, které je třeba taktéž udržovat na nízkých teplotách, aby se předčasně neodpařily a vydržely vonět co nejdéle. Je vhodné vosk v aromalampě rozehřát a poté svíčku zhasnout a mističku s voskem umístit na jiný zdroj tepla, např. teplý radiátor, kachlová kamna apod.

Pokud je pro vás vůně příliš intenzivní, můžete si vosk "zředit" např. kouskem neparfemované bílé čajové svíčky nebo stolním olejem neutrální vůně, např. řepkový, rýžový, slunečnicový. Nelze ředit vodou! 

Vosk vydrží vonět cca 3-4 hodiny hoření. Záleží na výšce teploty, při které vosk zahříváte. Po vyprchání vůně vosk z mističky odstraňte. Nechte zchladnout a poté můžete odstranit již tuhý vosk vyškrábnutím ostrým předmětem nebo ještě tekutý vosk vytřete papírovým ubrouskem. 

Na spodní straně hliníkové dózy jsou uvedeny bezpečnostní pokyny pro zacházení s voskem v aromalampě. Při použití by měly dbát opatrnosti těhotné ženy, alergici, děti a nemocní epilepsií. Některé silice jsou pro tyto skupiny uživatelů nevhodné!

Menu
--