Domů Zboží Od Růžový květ

Aromavosk Benzoe & Badyán 60 ml

129 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna129 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Růžový květ

Katalogové č.: 10420075
Zobrazení: 89x
Vloženo: 18.3.2019
Počet srdcí: 12x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Aromaterapeutické vosky Růžový květ Pure Essence jsou vyrobeny výhradně z přírodních surovin, jako je sójový vosk GMO free a esenciální oleje. Barveno přírodně pomocí bylinných prášků. Všechny suroviny jsou 100% přírodní a biologicky odbouratelné. 

Vosk Benzoe & Badyán obsahuje směs obou těchto silic. Vůně je jemná kořeněně-balzamická. Společně obě silice působí především na dýchací cesty při chřipkových stavech a nachlazení a na psychické úrovni pro uklidnění a navození příjemné nálady před spaním.

Styrax benzoin

Jedná se o keř či stromek z čeledi sturačovité. Existuje spousta druhů, z nichž většina roste ve východní a jihovýchodní Asii, ale některé i v Jižní Americe. Ze sturače se narušením kůry kmenu získává styraxová pryskyřice, která se v minulosti používala v lékařství, nyní v aromaterapii a léčitelství.

Benzoe je teplá, sladká, balzamická hustá tekutina - pryskyřice rozpuštěná v alkoholu. Benzoe působí příznivě na dýchací obtíže při chřipkových stavech a také působí na psychické úrovni.

Badyán

Badyán je známé koření ve tvaru osmicípé hvězdy, který je plodem stálezeleného listnatého stromu badyánovníku pravého (Illicium verum). Jeho domovinou jsou tropy a subtropy, např.  Čína, Vietnam, Indie či Severní Amerika. 

Badyán se využívá v léčitelství, parfumerii a potravinářství, často k výrobě likérů a různých vánočních pochutin. Má jemnou vůni podobnou např. anýzu a kořenitě nasládlou chuť. Je jednou ze složek tradičního čínského koření pěti vůní, Garam Masaly a nezbytnou součástí našich českých perníčků. Silice se získává destilací vodní parou ze semen. V prostoru příznivě ovlivňuje dýchací cesty a má uklidňující účinky.

Návod k použití:

Neostrým předmětem, např. kovovou lžičkou odlomte kousek vosku a umístěte do mističky aromalampy. Neobávejte se toho, že vosk obsahuje kousky přírodnin. V horkém vosku se i z nich uvolňují vonné látky. Sójový vosk taje při 42 - 45°C, proto není třeba zahřívat při vysokých teplotách. Vosk obsahuje pouze přírodní silice, které je třeba taktéž udržovat na nízkých teplotách, aby se předčasně neodpařily a vydržely vonět co nejdéle. Je vhodné vosk v aromalampě rozehřát a poté svíčku zhasnout a mističku s voskem umístit na jiný zdroj tepla, např. teplý radiátor, kachlová kamna apod.

Pokud je pro vás vůně příliš intenzivní, můžete si vosk "zředit" např. kouskem neparfemované bílé čajové svíčky nebo stolním olejem neutrální vůně, např. řepkový, rýžový, slunečnicový. Nelze ředit vodou! 

Vosk vydrží vonět cca 3-4 hodiny hoření. Záleží na výšce teploty, při které vosk zahříváte. Po vyprchání vůně vosk z mističky odstraňte. Nechte zchladnout a poté můžete odstranit již tuhý vosk vyškrábnutím ostrým předmětem nebo ještě tekutý vosk vytřete papírovým ubrouskem. 

Na spodní straně hliníkové dózy jsou uvedeny bezpečnostní pokyny pro zacházení s voskem v aromalampě. Při použití by měly dbát opatrnosti těhotné ženy, alergici, děti a nemocní epilepsií. Některé silice jsou pro tyto skupiny uživatelů nevhodné!

Menu
--