Domů Profil prodejce Petart
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 9 hodin.
  • Praha 10, ČR
  • 154 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (29) 100%
Nadšenci: 303
Aktivita: aktivní
Prodáno: 154
Registrace: 27.4.2010
Město: Praha 10
Stát: ČR
Důležitá informace: Zavřeno, už netvořím.
Tento prodejce dočasně znemožnil nákup svého zboží až do 21.3.2039 00:00 z důvodu "Prodej dočasně uzavřen".
Obchod byl automaticky uzavřen z důvodu neaktivity.

Petart

/ Prodávající
Novinky
403421
3.7.2015 K našemu dvouletému raubíři přibylo dvouměsíční miminko, takže na tvoření teď nezbývá moc času. Nepřijímám proto zakázky. Děkuji.

Jsem výtvarník amatér, zato ale celým tělem i duší.

Jak já chytnu "tvořivou", není se mnou řeč. Nevidím a neslyším dění kolem sebe. Pustím si na gramofonu Novosvětskou, Sinatru nebo Paní Hegerovou ... a pluju si svým snovým světem a nejdu spát třeba do rána, dokud svůj záměr nezhmotním.

Občas mám ale taky "lenivou", a to nevytvořím nic třeba půl roku, ani kdyby to ze mě lámali heverem.

Tvořím si pro radost ze samotného vyrábění. Pěkný pocit, že mi pod rukama roste něco hezkého. Prakticky neexistuje výtvarná technika, která by mě nezajímala a nechtěla bych si s ní zakoketovat. Důvěrněji se však kamarádím s korálky, dekupáží a fotografií. Vždy, když nějakou "novou" techniku objevím, věnuji jí všechen svůj čas, seznamuji se s ní a mazlím. Zjišťuji, jaké jsou její možnosti a kde má hranice.. a když mám pocit, že už stojím na místě, objevím zase jinou techniku...jdu dál.. někdy se vrátím.... techniky seznamuji mezi sebou a kombinuji je.

Najdete zde proto mé výrobky z korálkového období, decoupage období nebo krátkého období fima. Fimu jsem však dosud nevěnovala to, co jsem měla, jen jsem se kolem něho mihla, a to mě mrzí. Jeho čas ještě přijde, ale to musí ještě v mé hlavě správně dozrát. Mrkající

Momentálně mám období broží. Na ulici mě nepotkáte bez brože na kabátku, v lepším případě i na svetru pod kabátem. Nejraději nosím brožky ze starožitnictví nebo od zdejších šikovných výrobců. Samozřejmě i já vyrábím brože jak divá. Líbí se mi kombinace různých materiálů i jednotlivých technik mezi sebou. Ráda zkouším, jaký kámen se hodí k háčkovanému kvítku a jaký k plstěnému "bobečku". Aktuálně jsem ponořená do plstění a kdoví, co na mě čeká dál, až se z plstění vynořím.

Co však žádná nově objevená technika nikdy nepřebije, je moje truhličkománie. Miluji krabičky, truhličky, šperkovničky a skříňky všeho druhu. Je to taková moje posedlost. Takže ať mé tvořivé já zrovna prochází jakýmkoliv obdobím, vždycky si ráda udělám čas na vytvoření nové krabičky, abych měla své nové poklady kam ukládat.

Kromě tvoření miluju i mnoho jiných věcí....... zpěv ptáků v podvečer ... třpyt sněhových závějí proti slunci ... moment, kdy poprvé po zimě ucítím ve vzduchu jaro ... vůni čerstvě posekané trávy ... operní představení (všechny Pucciniho opery jsem viděla už asi pětkrát a rozhodně nekončím :) ... Čajkovského ... ústřední motiv Labutího jezera ... pole od Vinceta van Gogha ... romány Karolíny Světlé ... sushi s máslovou rybou a foie gras (pořád se nemůžu rozhodnout, co mám radši) ... cestování (nevracím se na stejná místa a chtěla bych vidět i ty nejzastrčenější kouty světa) ... starožitnictví a vetešnictví ... koukat postupně na všechny filmy od vybraného režiséra ... hudbu 80.let, protože mi připomíná dětství ... vůni hyacintů ... a svůj domov plný lásky.

Co naopak nemám ráda, to je šlendrián, a to v jakékoliv oblasti lidské činnosti. Zastávám názor, že když už člověk něco dělá, má to dělat pořádně. Takže když někdo vyrábí brož, pak očekávám, že není pěkná jen zepředu, ale že bude pečlivě začištěná i zezadu, kde "není vidět". A když člověk vyšívá, musí mít jeden steh jako druhý, pak je to teprve precizní práce. Moc si vážím lidí, kteří tu na Fleru takové výrobky mají. Ale krvácí mi srdce, když tady vidím odlfáknuté výrobky, stehy nakřivo a každý jinak dlouhý, šišaté plstěné korálky nebo "zvadlé" kanzaši kvítky ... a to tu bohužel opravdu je. Nojo, vím... asi trochu otravné puntíčkářství, ale já to tak prostě mám. A znamená to, že ani já nepustím na Fler žádný svůj výrobek, dokud s ním nejsem stoprocentně spokojená. Každý můj nově vložený kousek je pro mě v danou chvíli tím nejkrásnějším a nejlepším, co jsem doposud vyrobila Mrkající....  Ale jak postupuje práce na novém kousku, postupně na těch starších začínám vidět chybičky a víc a víc se zamilovávám do nového, který aktuálně vzniká... a tak to jde pořád dokola. S některými svými výrobky se mazlím několik dnů... i týdnů.... než dostanou konečnou podobu a já jsem spokojená.

Už ani nespočtu, kolik času jsem strávila brouzdáním na Fleru a obdivováním krásných výtvorů ostatních šikovných lidí. Občas se opravdu nestačím divit, jaké krásné věci je možno vlastnoručně vyrobit. Když tak vidím něco, z čeho jsem úplně vedle, buď si to koupím a pak se z toho doma těším nebo se to snažím rychle vymazat z paměti, abych to nedej bože neměla tendenci vyrobit taky a inspirovat se až moc. Smějící se I když inspirace ve zdravé míře je dobrá a tu mi právě Fler přináší.

Bude mi velkým potěšením, když se vám moje výrobky budou aspoň trochu líbit a třeba vám také vdechnou trochu té inspirace. A když ode mě dokonce někdo něco koupí ... no to je pro mě taková radost, že to vždycky div neoslavím. {#emotions_dlg.rehot}

Některé z mých výrobků už dokonce měly tu čest být v TOP výběru.

Nakoukněte i do mého prodaného zboží. Pokud Vás tam nějaký výrobek zaujme, ráda se s Vámi domluvím na vyrobení podobného. {#emotions_dlg.naruc}

 

PS: Nakupujícím z Prahy můžu předat osobně, pokud se nám podaří dohodnout čas a místo, takže neplatíte poštovné. Smějící se

Petra{#emotions_dlg.rose2}

Způsob dopravy
Česká pošta
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Petart

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--