Domů Profil prodejce kacenkabrno
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 7 hodin.
  • Choceň, ČR
  • 589 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (101) 100%
Nadšenci: 523
Aktivita: aktivní
Prodáno: 589
Registrace: 4.11.2009
Město: Choceň
Stát: ČR

kacenkabrno

/ Prodávající
Novinky
1034156
20.11.2022 Kroměříž - Festival zdraví - 26.-27.11.2022 Prodej ENERGETICKÝCH OBRAZŮ a DĚTSKÉ TVORBY Jana Kateřina Kastnerová

Jana Kateřina Kastnerová - výtvarnice, vizážistka a stylistka

 

Jsem ŠŤASTNÁ, že díky „poznámce k autorovi“ jsem měla možnost zavzpomínat na stěžejní okamžiky mé tvůrčí cesty životem a s ohlédnutím se zasmát všemu co se povedlo i nepovedlo, s nostalgickým rozjímáním projít krajinou okamžiků dětství, rozkvétání, až po období kdy jsem již ženou zralou, i s báječnou rolí maminky dvou senzačních kluků jak buků Vojtíška a Matyáška.  Kdo během čtení zaznamená, že je na něj text příliš dlouhý a obsáhlý nechť slovy propluje dle svého tempa a bodově vybere to, co je důležité právě pro něj. V KOSTCE si dovolím sama za sebe poznamenat, že jsem jednoduše  ZAPÁLENEC CO HOŘÍ, S LÁSKOU A RADOSTÍ TVOŘÍ.

Narodila jsem se v roce 1976 a v současné době bydlím a tvořím v zelené Chocni. Tvorba mě provází již od dětství v různých podobách od hliněných prvotin ve "výtvarce", přes zdobení perníčků a vizovického pečiva, drobné perokresby s motivy malebného dětského světa, domečků a náměstíček, kresby tužkou, kdy jsem cca 2 roky nemalovala nic jiného než JABLÍČKA až po pocitovou a intuitivní tvorbu, kdy společně s pastelkou, temperou, akrylem, pastelem,.... maluji vnitřní svět.

Jsem též vizážistkou a stylistkou a stále s novým úžasem díky této práci pozoruji, jak dokonale je propojen lidský interiér /duše/ a exteriér /vizáž, vzhled/. Ve chvíli, kdy s klientem obojí harmonicky propojíme, dochází k zázrakům. Zázrakům zvané SEBE-VĚDOMÍ. Je nádherné vnímat, jak tito lidé kvetou a rozvíjí své MOŽNOSTI. Miluji přírodu, její podstatu, vše co z ní vychází, barvy a vše co je možné s nimi zažít, lidičky, kteří to myslí vážně a umí bo chtějí umět, poctivou práci, která vychází ze srdce, vůni dřeva, skořice, upečených perníčků, makrobiotiku, zrní a zeleninu, klavír, etno, jazz, cimbálovou hudbu, Ninu Simone, kolečkové brusle, cestování, toulání po horách, rozkvetlou letní louku, babí léto, tradice, folkloriku, řezbářství, řemesla, sílu kamenů a stromů, kouzlo nezapomenutelných chvil.

 

OBRAZ A SLOVO vnímám jako jednu z báječných možností ALTERNATIVNÍ TERAPIE, která může být přirozenou cestou k vnitřnímu klidu, lásce, léčení duše, nalezení středu a podporou přívětivého pohledu na svět s objevením nezměrného prostoru krás uvnitř sebe i vně …

Barevné kompozice obrazů vznikají z tzv. čistých, nemíchaných barevných odstínů v doplnění jednoduchých symbolů s výrazným energetickým potenciálem /andělé, spirály, trojúhelníky, kruhy, srdce, … /.

Nedílnou součástí obrazů jsou pozitivně motivační TEXTY, jejichž záměrem je rozvinutí a podpora Sebe-Úcty, Vnitřní Síly a Harmonie, Lásky-Plnosti, Osobního Naplnění, Pochopení celistvého JÁ , potlačení strachu a obav, zahájení Sebe-Ozdravného procesu. V těchto doprovodných textech kladu pečlivý důraz i na úvahu o základu slov neb jejich „nastavení – příčina - následek“ má výrazný vliv na naše prožitky a situace, s kterými se v životě setkáváme /opakovaně či jednorázově/.

Vycházím z teoretických i prakticky „sebe-zkušenostně“ ověřených poznatků „nauky o barvách“ a průzkumů současné psychologie /světlo a barvy jsou neoddělitelně spojeny s naším životem, barví, obarvují, zabarvují, dobarvují, odbarvují naši životní sílu a energii, duševní rozpoložení a nálady …… každá barva má svůj specifický charakter, vibraci a nezměrný potenciál působnosti na náš organismus a imunitu - pozitivní i negativní,……. je-li v našich buňkách, myšlenkách přítomno SVĚTLO, pak má ozdravný, hojivý a regenerační účinek, chybí-li, jsme povětšinou v tělesné i duševní indispozici/.

Závěrem chci "PŘIPOMENOUT" jednu „praktickou“, že COKOLIV děláte s LÁSKOU, ZÁPALEM A RADOSTÍ je ve své podstatě LÉČIVÉ, proto za jakýmkoliv uzdravením /těla, duše, srdíčka,....../ nehledejte nic nad-přirozeného, neboť LÁSKA JE VŠELÉK, který UZDRAVUJE, OČIŠŤUJE A ODPOUŠTÍ.

 

 

DĚTSKÁ TVORBA

Potenciál DĚTSKÉHO věku je naprosto ÚŽASNÝ v tom, že děti ještě „VĚDÍ“ neb nestihli zapomenout, jsou ve spojení se svou INTUICÍ, jejich myšlenky jsou nezatížené logikou a analytickým myšlením, jsou OPRAVDOVÉ, bezelstné, věřící v pohádkově dobré konce. Vše zmíněné bylo jedním z důvodů, proč jsem se rozhodla část své tvorby věnovat DĚTEM a podpořit v nich tento přirozený potenciál a naučit je s ním pracovat. Vše „se děje“ na základě pouhého vnímání barevných obrázků a slov v podobě doprovodných pozitivních textů a pohádek.

Jak úžasné by bylo, ujasnit si již v DĚTSTVÍ platné a fungující, že „JEN JÁ JSEM TEN, KDO ŘÍDÍ A OVLIVŇUJE MŮJ VLASTNÍ ŽIVOT“ a jak podstatná jsou pro vývoj našeho života SLOVA a MYŠLENKY, které vyslovujeme, píšeme nebo si je pouze myslíme.

Jsem přesvědčená, že podpoříme-li v dětech již od malička přirozeným způsobem, bez „tlačení na pilu“ prostor jejich osobní jedinečnosti, sebe-úctu a důvěru ve vlastní hodnoty, pak v nich otevřeme vědomí INTUICE, která automaticky spustí proces „správných“ voleb, bezpečí a radosti.

„Dospěláci, zkuste si vzpomenout, co vás v dětství bavilo, čemu jste se věnovali, budete-li se podobným oborům věnovat i v dospělosti je velká pravděpodobnost, že v nich budete úspěšní“.

 

DĚTEM s LÁSKOU

Jana Kateřina Kastnerová

 

Odkaz na dokument natočený s Českou televizí nejen o mé tvorbě, ale i fenomenálních obrazech úžasného Zdeňka Hajného na téma SÍLA OBRAZU:

//www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10318730018-polosero/213562222000001-polosero-sila-obrazu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Způsob dopravy
PPL, možnost osobního předání. Zboží je pečlivě zabaleno do bublinkové folie, kartonu, obálky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od kacenkabrno

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--