Domů Profil prodejce HomeDecor & LittleAngel
Anna Vondráčková
  • aktivní prodejce od r. 2015
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Úvaly, ČR
  • 91 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (17) 100%
Nadšenci: 129
Aktivita: aktivní
Prodáno: 91
Registrace: 8.3.2015
Město: Úvaly
Stát: ČR
Důležitá informace: Líbí se vám macramé, nebo lapač snů, ale nevíte, který vybrat, líbil by se vám v jiné barvě či vám přijde příliš drahý, nebojte se ozvat, vymyslíme to... ;)

HomeDecor & LittleAngel

/ Prodávající
Novinky
1009816
30.5.2022 MOJI MILÍ, 11.6. SE VDÁVÁM A DO TÉ DOBY JIŽ NEPŘIJÍMÁM ŽÁDNÉ DALŠÍ OBJEDNÁVKY, RESP. OBJEDNÁVAT MŮŽETE, ALE VYŘIZOVAT OBJEDNÁVKY BUDU V TÝDNU OD 13.6. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ ;)

 

 

HOME DECOR & LITTLE ANGEL  

by

 

 

jsou bytové doplňky a dekorace, občas nějaká hračka a vůbec menší i větší drobnosti pro oživení, zútulnění, či doladění Vašich domovů a dětských pokojíčků

 ...............................................................................

a také pro pobavení :), aneb naše Mariánka v akci

 _____________________________________________________________

MACRAMÉ + BOHO DEKORACE + ZÁVĚSY NA KVĚTINY

image

image

image

image

...každý drhaný, nebo-li macramé a provázkový kousek ode mě k vám půjde ve vlastním ‘ochranném’ pytlíku...obaly, obzvlášť ty plastové, se snažím eliminovat na minimum, tenhle pytlík nevyhazujte, využijte ho pro nákup, uskladnění potravin, nebo i věcí, které nechcete, aby vám pokryl prach ;)


Naše milá země

image

Zelené srdce

 

...takhle to sluší jednomu mému závěsu u mé milé kamarádky a skvělé cvičitelky jogy, v její klubovně Happy Go Lucky...

image

___________________________________________________________

ZÁVĚSY - BALETKY

______________________________________________________________

POLŠTÁŘE - KYTARY

______________________________________________________________

LUSTRY

 

 

 

 

 

______________________________________________________________

...znát mě můžete jako Yellow.Jacket.Angel...

...a jestli ne navštivte i tento můj profil ;), kde najdete módní doplňky (jako macramé šperky, či starší kolekce polymerových šperků) pro ŽENY/BOHYNĚ, občas nějaké oblečky a šité doplňky pro jejich dítka...

 

 

 

 

TOPlist

 

Macramé je dávná technika splétání uzlů. Jako většina starých technik bylo macramé především jako užitkové. Pro mnohé z nás je to ale především záležitost srdeční ;).

Macramé neboli česky drhání, je technika ručních prací. Jde o vázání uzlů do ozdobných krajek. Tahle technika patří k těm nejjednodušším, protože podstatou je vázání dvou základních uzlů: plochého a žebrového. V průběhu staletí se vyvíjela a procházela mnoha kulturami, obohatila se tak o různé variace, formy uzlů, ozdobné uzly (japonské, čínské, turecké, josefínský) a dekorativní prvky, že nyní ji lze nazvat řemeslným uměním. Macramé se tak stalo nedílnou součástí kulturního dědictví mnoha národů světa.

Původ slova macramé se odvozuje od arabského slova migramah, což znamená vyšívaný závoj nebo okrasný lem, obrubu. Turecky macrama je lemovaný ubrousek či kapesník. U nás je význam slov macramé a drhání totožný, znamená vázání uzlů. Počátky vázání uzlů nalézáme už v období před Kristem. Z uzlů se vázaly sítě, které byly nezbytné při rybolovu, lovu zvěři a pochopitelně na moři. Přibližně od devátého století plní uzly kromě funkčnosti i estetickou roli.

Původně tato technika pochází z oblasti arabských zemí, z nichž se šířila do Evropy. Po podrobení Maurů Španěly (14. století) se otevřela cesta pro pronikání této dovednosti do dalších zemí, jako byla Francie, Itálie, Anglie. V 15. století bylo macramé dosti oblíbeným uměním Francouzů. V 17.–18. století zaznamenává velký rozmach v Itálii. Známe je Cavandoli macramé, které nese název podle svého zakladatele. Hlavním prvkem tohoto druhu drhání je uzel jednoduchý, vertikální a horizontální poloviční smyčka, jimi se vytváří geometrické ozdobné vzory.

V Anglii se poprvé setkáváme s ozdobnými uzlovými krajkami na dvoře královny Mary II. a Willéma III. (konec 17. stol.). Svého rozmachu se macramé dočkalo v 19. století, v období vlády královny Victorie (1837–1901), kdy byla Anglie průmyslově nejvyspělejším státem světa. Zdobená byla nejen kostelní roucha, ornáty a oltářní ubrusy, ale i šaty denního použití a viktoriánské domácnosti.

Macramé se stalo velice oblíbenou činností námořníků. Jednak pochopitelně uzly používali při své práci, ale také nimi zdobili lodní zvony, sítě na spaní, kormidla, opasky. Díky mořeplavcům se macramé rozšířilo do celého světa, např. Číny, Mexika či Ekvádoru, kde splynulo s místními tradicemi a my můžeme v současnosti obdivovat jejich osobitý styl, kouzlo a krásu. U nás drhaná krajka také nebyla neznámá, vyskytovala se na lidových krojích některých oblastí Slovenska a Moravy.

V 20. letech 20. století se drhání jakoby vytratilo. Oblibu získává zpět až v 60.–70. letech. Začaly se vyrábět drhané kabely, roletky, dekorace na zdi, vesty, závěsy na květiny, opasky, vodítka pro psy apod. Celkovou renesanci zažívalo drhání nejen v Americe ale i na starém kontinentu a samozřejmě i v našich zemích.

Drhání si našlo cestu i do autorské bižuterie. Tahle technika nabízí velikou pestrost a variace v použití vláken (umělé i přírodní, např. vlna, bavlna, kůže, juta, len, hedvábí, sisal, drát, pedig aj.) i v ozdobných prvcích (perly, keramika, kamínky, dřevěné zlomky, korálky, zlato, stříbro), které se vplétají do uzlů. Mnohé komplikované čínské uzly vytvářejí prostor i pro vložení drahokamu.

Velikou popularitu si drhané šperky získali mezi neo-hippie a grunge generací 90. let. Pro tyto šperky jsou typické přírodní prvky jako skořápky nebo skleněné perly.

V 21. století se setkáváme stále častěji s autorskou tvorbou  macramé šperků, náramků přátelství, scoubi, ale i prodejem opasků, kabel i jiných doplňků do interiéru. Stále žádaná je i turecká krajka a jedinečné čínské umění  macramé. Můžeme říct, že cesta, kterou drhání ušlo za staletí různými kulturami a styly, je dlouhá, zajímavá a dobrodružná, jako tohle řemeslné umění samo.

 

Co a proč jsou lapače snů ;) 

Pro indiány jsou sny velice důležité, protože je považují za vzkazy duchů a značně ovlivňují jejich život.

Důležité jsou samotné části lapače:

Kruh lapače snů představuje svět a vesmír. Je to první překážka pro negativní síly, které se na spáče valí. Kruh (často z vrbové větvičky omotané kůží) má zadržovat negativní vlnění. 

Peříčka jsou přivázána ke kruhu. Zachytávají vesmírnou energii a sny a dopředu je filtrují. Noční můry jsou odraženy pryč a sladké sny jsou přeneseny do síťky. Ta také zachytí všechnu negativní energii, která by přece jen přes pírka prošla. 

Nejmenší pohyb peří naznačoval průchod dalšího krásného snu

Kamínek/korálek znázorňuje vaše já. Tedy by se vám měl líbit, nejen pro to, že je hezky růžový, ale měl by vám být sympatický a měl by vás trochu vystihovat. (např. dřevěný korálek, průsvitný korálek atd.)

Síť s uzlíky je v lapači snů to nejdůležitější! Chytá děsivé sny a negativní síly. Symetrie sítě symbolizuje harmonii. A přesně tu všichni zlí duchové nenávidí.

 

Kolem lapačů snů koluje ale více legend:

Lapač snů podle legendy pochází od indiánského kmene Siouxu. Siouxové dodnes v lapači snů vidí síť života – dobré sny zůstávají v síti života a ty zlé propadají dírou uprostřed. S tímto vynálezem se také pojí indiánská legenda, vlastně je jich trochu víc.

Lapač snů, jak jsem již naznačila, pochází z dávných dob staré mladé Ameriky a z rukou jejích původních indiánských obyvatel. Neexistuje pouze teorie o snech, ale také o myšlenkách. Zřejmě i staří indiáni provozovali dnes známý „daydreaming“. Lapač snů měl tedy také zachytávat myšlenky. Zde se uvádí pouze jedna možnost funkčnosti. Zlé myšlenky se zachytí a ty dobré projdou dírou uprostřed. To jsem se věnovala pouze legendě Siouxů.

Další známá legenda  je, že starý kněz vystoupil na vysokou horu a měl vidění. V tom se mu zjevil Iktomi, učitel moudrosti v podobě pavouka. Ten vzal vrbovou obruč zdobenou peřím, koňskými vlasy, korálky a obětními dary a tkal síť. Mluvil o cyklu života, o dětství, dospívání a stáří. O dobrých a zlých silách, které ovlivňují náš život. Když dotkal, podal knězi upletenou síť, která byla dokonalým kruhem s dírou uprostřed. Měla pomoct jemu a jeho národu k dosažení dílu a vizí. Víra a dobré myšlenky zůstanou zachyceny v síti a špatné propadnou dírou.

Legenda Ojibwe vyprávěná americkým etnografem Francesem Densmorem říká, že dreamcatcher pochází z Spider Woman, známého jako Asibikaashi; starala se o děti a lidi na zemi. Jak se Ojibvův národ rozšířil do koutů Severní Ameriky, bylo pro Asibikašího těžké dosáhnout všech dětí. Takže matky a babičky budou místo něj tkát magické sítě pro děti pomocí vrbových obručí a šlach, nebo lana z rostlin.

Poslední legenda vypráví o mamince, která nevěděla, jak v noci utišit své děťátko a tak zašla za stařenkou a ta ji poradila, jak vyrobit talisman pro klidný spánek, náš lapač snů. Ženy z kmene Čipevajů jsou další možností původu lapače snů. Tento kmen lapače vyrábí dodnes, byly u nich věšeny nad lůžka novorozenců nebo novomanželů.                       

Jak lapače fungují

To, jak lapač snů funguje, se popisuje různě. Jak jsem již uvedla na začátku, podle legendy Siouxů se dobré sny zachytí v síti života a ty zlé propadají dírkou uprostřed. Další možnosti vyprávěné po generace jsou ale jiné. Zlé sny by údajně měly bloudit v nekonečné síti, dokud je nespálí sluneční paprsky a ty dobré z peříček sklouznou snícímu přímo do mysli a do duše.

Lapač snů by měl být tedy umístěn nad snícím a mělo by na něj alespoň jednou za den zasvítit slunce. Další verze říká, že dobré sny se vymaní právě onou dírkou uprostřed lapače.

 

Důležité je také říci, že vznik a historie lapačů se liší podle národa a kmene. Také podle barev, které lapač nese, se dají ovlivnit.

Významy barev

BÍLÁ barva - je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti, ale také perfekcionismu a touhy po dokonalosti. Napomáhá přemýšlení, stabilizuje, posiluje a očišťuje. Umocňuje působení barvy, s níž je používána.

ČERNÁ barva - nám pomáhá neuzavírat se do sebe a neztratit se v neklidném světě. Symbolizuje pevnost, stálost, nekonečno.

ČERVENÁ barva - je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, pohyb, vitalitu, energii a životní sílu. Dodává velké množství energie, aktivuje, zahřívá, probouzí životní energii. Pro vzletné povahy působí jako pevná půda pod nohama a podporuje zrealizování všech nápadů. Podporuje imunitní systém.

FIALOVÁ barva - je symbolem duchovna i srdečnosti. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Zklidňuje hyperaktivní děti.

HNĚDÁ barva - symbolizuje trpělivost a spolehlivost. Je to barva země a pokory. Dodává klidnou stálou energii. Je barvou zdravého rozumu.

MODRÁ barva - symbolizuje moře, nebe, ale i povinnosti. Vyjadřuje pocit svobody, napomáhá k inspiraci pocházející z našeho nitra. Představuje opatrnost, rozvážnost a nečinnost. Vyjasňuje a rozšiřuje duši. Pomáhá při problémech v komunikaci a sdělování. Propojuje srdce a rozum. Přináší úspěch při jednání s úřady.

ORANŽOVÁ barva - je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Vzbuzuje v nás zvědavost a touhu po dobrodružství. Dodává životní radost a sílu, pohlcuje negativní energie. Pomáhá léčit fobie všech druhů, překonávat depresi a těžké životní okamžiky. Je to barva moudrosti. Má blahodárný vliv na trávení.

RŮŽOVÁ barva - symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, zároveň však také nezralosti a naivity. Je označována jako barva srdce. Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Uvolňuje napětí ve svalech a v mysli.

TYRKYSOVÁ barva - spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Symbolizuje svobodnou duši. Podporuje sebevědomí, fantazii a spontánnost. Tiší pocit hladu a je proto vhodná při dietách.

ZELENÁ barva - je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem. Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení. Léčí nás a dává nám pocit vyrovnanosti a míru, uklidňuje a harmonizuje nervovou soustavu. Povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost k okolí. Učí nás umět se odevzdat.

ŽLUTÁ barva - je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje. Podporuje metabolismus, pomáhá při komunikaci. Učí nás asertivitě, umět vyjádřit svůj vlastní názor a nemít výčitky svědomí. Podporuje intuici a tvořivost. Léčí orgány trávicího traktu.

 

                                                                                                                                        

Přeji vám přenádherné snění.

 

Líbí se vám mé zboží a měli byste zájem si ho objednat, jen si nevíte úplně rady, co byste rádi a za kolik atd., v první řadě mi napište. Domluvit se dá prakticky na všem ;)

Líbí se vám nějaké macramé, lapač, cokoliv, ale je to drahé, velké, malé, jinak barevné, z jiného materiálu? Nevadí, napište ;)

Chcete větší macramé, ale je drahé, aha, ale domluvit se dá opravdu vše - i větší macramé může stát méně, než to malé se složitým vzorem, to ale neznamená, že nebude zajímavé. Vždy jde o složitost vzoru, spotřebu materiálu a časovou náročnost.

I velké macramé je tedy kolikrát jednodušší a spotřebou méně náročné, než malé, kde je ale opravdu hodně uzlíků a tak "sežere" mnohem více času i lan.

Co je výsledkem - jednoduše napište ;) - domluvíme se.

A já se moc těším ;)

Způsob dopravy
Zboží (na skladě) zasíláno max. 3 dny od obdržení platby na účet. Zboží na objednávku začínám vyrábět okamžitě po obdržení platby, poté je samozřejmostí, že co nejdříve odesílám - vše bude komunikováno se zákazníkem vnitřní poštou. Bezpečně baleno - bublinkové obálky, vystlané kartonové krabice apod. Obálky zasílány skrze Zásilkovnu. Balíčky zasílány kurýrem, od odeslání tedy do druhého dne u Vás. U menšího zboží máte na výběr také Zásilkovnu. Úvaly - po předchozí (prosím, napište mi dříve, než učiníte objednávku) dohodě možný osobní odběr.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od HomeDecor & LittleAngel

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--