Domů Profil prodejce krasnazena
  • aktivní prodejce od r. 2014
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Studenec, ČR
  • 7 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (7) 100%
Nadšenci: 48
Aktivita: aktivní
Prodáno: 7
Registrace: 15.6.2014
Město: Studenec
Stát: ČR

krasnazena

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Jmenuji se Ludmila a napsala jsem knížku veselých i vážných esejí Papiňák. Musela jsem se o přetlak ve své duši podělit. Knížka vyšla v roce 2012 a už se prodalo 1500ks. Z ohlasů čtenářů vím, že mnoha lidem už udělala radost. I vy můžete obdarovat někoho blízkého. Přečtení jedné eseje trvá tak 3-5 minut a pak o nich můžete v klidu přemýšlet.

A jaká jsem? To o mně prozradily mé neteře Julie a Madla:

Silně extrovertní.

Mírně váhově nad průměrem.

Křesťansky založená.

Směje se často a nahlas.

Pěje velmi.

Ve společnosti malých neteří bývá infaltilní.

Miluje jídlo.

Pije pivo a kafe, ale nekouří a nebere drogy.

Ovládá základní plavecké styly.

Ráda objímá a je objímána.

Nedokáže se nevyjádřit k problému.

Pro krizi středního věku zažívá druhou mízu.

 

 O lásce

 Často jsem přemýšlela, co se pod větou „Mám tě rád“  vlastně skrývá. Pravda, u nás v krajích českých a moravských s tímto vyjádřením [myslím neplýtváme. Ale nebudu zevšeobecňovat.

Určitě záleží na tom, ke komu tuto větu směrujeme. Když jsem jednomu knězi napsala, že ho mám ráda, tak se přiznal, že mu to naposledy řekla maminka, když byl ještě malý kluk. Tak to mi docela zatrnulo. Taky asi vnímáme nuanci mezi „mám tě rád“ a „miluji tě“. To druhé obvykle říkáme milenci či manželovi. Někdy může „miluji tě“ znamenat jen: je mi s tebou dobře, chci se s tebou vyspat.

            Ale vraťme se k otázce . Co všechno se může skrývat ve větě „mám tě rád“? A jak je možné, že lidé, kteří se před pár lety či měsíci tolik milovali, se nyní nenávidí? Co pro mě samotnou vlastně znamená, když někomu řeknu „mám tě ráda“, a jak si přeložím, když to někdo řekne mně? Pokud tuto větu vyslovím já, myslím tím asi toto – jsi pro mě drahý a vzácný, jsem ráda, že tě znám, jde mi o tebe, jsem připravená ti pomoci, rozumím si s tebou. Je fakt, že potřebuji k dotyčnému něco cítit – sympatie, radost ze shledání. Podstatou toho, když mám někoho ráda, je vlastně VDĚK ZA BYTÍ TOHO DRUHÉHO. Nejde jen o to, zda je takový či makový – vysoký, štíhlý, vlasatý, veselý, naslouchající…Když si uvědomím, že jsem šťastná už proto, že druhý je, že existuje a mám tu kliku ho znát.

            Když se já od druhého dozvím, že mě má rád, představuji si, že bude mít chuť se mnou pobýt, bude si chtít se mnou povídat, bude se o mě zajímat – a to jak v časech radosti, tak i v dobách zlých. Bude dělat ve vztahu ke mně první krok a nebude vždycky čekat na podnět ode mě. Bude mě přijímat i s mými chybami.

            Kdosi možná namítne, že je přece zbytečné o lásce mluvit, protože to člověk jednoduše pozná. Ale co když právě síla této věty, síla tohoto slova druhého uzdraví, povzbudí, napumpuje? Proč jsme tak strašně plaší a tolik se bojíme dávat najevo své city? Řekneme svým rodičům, že je máme rádi až na smrtelné posteli? Stihneme to? Říkáme to svým dětem, aby si byly naši láskou jisty? Nebo je pořád jenom okřikujeme? Kdy jsme naposledy vyznali lásku svému partnerovi? Řekli jsme to vůbec své přítelkyni nebo kamarádce?

            Nedávno jsem se od srdce zasmála. Přítelkyně mi řekla, že jsem moc hezká. Odvětila jsem: „Já, s takovou nadváhou a velkým zadkem?“

„Ne, jsi opravdu krásná. Já myslela, že to víš,“ odpověděla.

Já jsem jí řekla, že ona přece byla nejhezčí ve třídě.

„To si nemyslím. Já vždycky chtěla být blondýnka,“ uzemnila mě.

 

A tak se domníváme, že lidé vědí, že jsou krásní, že jsou pro nás cenní, že je máme rádi. Ale oni to mnohdy opravdu nevědí! Nezapomeňme to občas nahlas vyslovit. Slovo může zabíjet, ale i „křísit z mrtvých“.

 

Způsob dopravy
Knížku posílám doporučeně Českou poštou. Bude-li to větší zásilka, poštovné se zvýší.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od krasnazena

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--