Domů Profil prodejce Faunia Design
  • aktivní prodejce od r. 2014
    Reaguje na objednávky obvykle do 3 hodin.
  • Nová Role, ČR
  • 91 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (25) 100%
Nadšenci: 309
Aktivita: aktivní
Prodáno: 91
Registrace: 15.5.2014
Město: Nová Role
Stát: ČR

Faunia Design

/ Prodávající
Novinky
1086328
12.12.2023 ❤ VÁNOČNÍ AKCE stále trvá :) ❤ --- SLEVA 10-20% ---na vybrané obrázky. ----Od 2.12. - do 24.12.2023! Udělejte si radost ❤ :)

*

Malby na plátno

Pociťte ve svém domově barvy dálek, vůni vzpomínek, kouzelné příběhy tajemných lidí, vznešených zvířat a snových tvorů.

*

Na mých obrazech nechávám oživnout sny, své zážitky, prožitky, dávné vzpomínky. Vše se prolíná a mísí mezi sebou v nekonečných škálách barev, tvarů a vzorů.

Vznikají tak neopakovatelná díla.

*

*****************************************************************

 Šperky originální

*****************************************************************

 Malby originální

*****************************************************************

 Znovu jsem se na Fler vrátila v roce 2017.

*****************************************************************

Nejraději tvořím, když se snese tma. Je to doba tajemného klidu, když utichnou motory aut a okolí se ponoří do tmy. Jen tu a tam zaštěká pes. V našem malém městečku zůstanou rozsvícená jen tři okna, z nichž jedno je to mé. Samo sebou mne zajímá, kdo jsou ty další dvě tajemné bytosti za těmi světly…Je-li tam spisovatel, který stejně tak, jako já svou duši přenáší na papír. Ke psaní používá stařičký trošku zašlý bohatě zdobený stříbrný kalamář a píše husím brkem. Zamyšleně se sklání nad rozepsaným románem… Pomocí slov a příběhů vpíjí svůj svět do stránek papíru. ...nemám odvahu to zjistit, nechci ztratit to kouzlo, kterým to na mne působí, to kouzlo mé představivosti. Vždyť je už tak málo tajemství! …Najednou je to tady. Ta chvíle, kdy na prázdném plátně uvidím kus příběhu. Je tak živý! Tak neuvěřitelný a přeci tolik skutečný. Začínám být jeho součástí. Koluje mi v žilách. Beru štětec do ruky a snažím se zachytit ten příběh, atmosféru, náladu okamžiku. Sama se ocitám ve svém obraze, ve svém světě…žiji ten příběh…Rychlé tahy střídají pomalé, barvy se mísí a tančí. Tenké, dlouhé linky, …rozpíjení, …kapky, vrstvy,…duše.

O mně :

Když se plní sny - Den v pohádkovém světě plném barevných skel

Když trpí tělo, trpí také duše...

Lapeni v čase ...

Kterak namalovat malého pejska...

Kterak namalovat chundelaté zviřátko :)...

Recy-věci a ještě něco nového :)

 

 

  © Faunia Design

***

O materiálech

Používám kvalitní šepsovaná bavlněná plátna (o gramáži 300-320g/m2), nebo lněná plátna (o gramáži 420g/m2). Tato plátna jsou natažena na dřevěném blind rámu. Blind rám je zhotoven z velmi lehkých, avšak pevných profilových lišt, vyrobených z toho nejkvalitnějšího smrkového dřeva. Dvojitě šepsovaná plátna mají středně velkou strukturu povrchu. –Používám jen ty plátna, se kterými mám výborné zkušenosti.

*

Když se maluje, do plátna se vsakují barvy. Po namalování obrazu se občas plátno dodatečně dopíná pomocí klínků.

*

*****************************************************************

K malbě na plátno a papír (akvarelový papír/ karton/ sololit) používám převážně barvy  LOUVRE, KOH-I-NOOR a PEBEO.

*****************************************************************

Ke kresbě používám rovněž kvalitní ověřené výrobky od firmy KOH-I-NOOR.

*****************************************************************

 K výrobě šperků používám skla (katedrální/ poloopálová/ opálová) od českých a japonských sklářů. Každá sklářská dílna vytváří svá specifická skla, díky příměsím a poměrům jednotlivých surovin a rozdílnosti postupu výroby. Každé sklo, každý kousek je jedinečný originál. Skla zpracovávám sama řezáním, broušením a dalšími postupy. Keramické části si vyrábím rovněž sama sochařskými postupy z kvalitní hlíny, která je 2x až 3x vypalována.

*****************************************************************

Vybírám si a nakupuji kvalitní minerály od ověřených prodejců.

*****************************************************************

***

1. Úvodní ustanovení

1.1. Kupující zasláním objednávky stvrzuje, že souhlasí s níže uvedenými obchodními podmínkami, a zejména že byl poučen o možnostech odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů od převzetí zboží.

 1.2. Níže uvedené obchodní podmínky platí pro nákup u prodejce Faunia Design, prostřednictvím internetového obchodu www.fler.cz/faunia-design. Obchodní podmínky stanovují a upřesňují základní práva a povinnosti prodejce i kupujícího. Práva a povinnosti zde neuvedené se řídí občanským zákoníkem.

*

2. Objednávka zboží a uzavření kupní smlouvy

2.1. Kupní smlouva vzniká v okamžiku odeslání objednávky kupujícímu.

2.2. Potvrzení objednávky provede prodávající. Nakupující je o potvrzení informován vnitřní poštou, nebo e-mailovou zprávou na adresu, kterou uvedl při nákupu zboží.

2.3. Při požadavku změny charakteru objednaného zboží (barva, velikost, materiál) v doplňkové zprávě objednávky nemusí prodávající na tuto změnu brát ohled. V takovém případě může objednávku odmítnout. Změnu charakteru zboží je možné předem domluvit s prodávajícím vnitřní poštou a vyrobit zboží dle přání kupujícího.

2.4. O přijetí platby a následném odeslání zboží je kupující informován vnitřní poštou nebo e-mailovou zprávou na zadanou adresu.

*

3. Odstoupení od smlouvy a vrácení zboží

3.1. Kupující má právo do 14 dnů od doručení zboží od smlouvy odstoupit a zboží vrátit (a to i bez udání důvodu).

3.2. Kupující nemůže odstoupit od smlouvy o dodávce zboží, které bylo upraveno podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu.

3.3. Kupující musí před vrácením zboží o tomto kroku informovat písemně prodávajícího (např. vnitřní poštou).

3.4. Zboží musí být vráceno nepoškozené, bez zjevných vad způsobených užíváním a ve vhodném obalu, který zabrání možnému poškození zboží při přepravě. Zboží posílané zpět není možné zasílat na dobírku.

3.5. Částka za zakoupené zboží bude kupujícímu vrácena po navrácení zboží prodávajícímu. O této skutečnosti bude informován vnitřní poštou nebo e-mailovou zprávou.

3.6. Náklady spojené s přepravou vráceného zboží od kupujícího k prodávajícímu hradí kupující.

*

4. Reklamace

4.1. Prodávající odpovídá za to, že dodané zboží nemá vady. Pokud se později ukáže, že zboží má nějakou vadu, má zákazník právo na výměnu nebo opravu. Není-li ani jedno z tohoto možné, lze odstoupit od smlouvy.

4.2. Prodávající může nabídnout při výskytu vady slevu z kupní ceny.

4.3. Záruka se nevztahuje na zboží, které je opotřebené jeho používáním.

*

5. Dodací podmínky

5.1. Platbu za zboží a poštovné zašle kupující v českých korunách na bankovní účet prodávajícího (účet je vedený u mBank). Prodávající odešle kupujícímu zboží po obdržení platby.

5.2. Zboží je odesíláno Českou poštou. Poštovné a balné je účtováno s ohledem na aktuální ceník České pošty.

*

6. Ochrana osobních údajů

6.1. Prodávající prohlašuje, že veškeré osobní údaje nakupujícího jsou považovány za důvěrné, budou použity pouze pro interní potřebu, nebudou zveřejněny, poskytnuty třetí osobě, či jinak zneužity.

*

Tyto obchodní podmínky jsou platné a účinné od 1.1.2017

*

***

 

 

O mně


Jsem snílek… Jsem tajemný človíček. Jsem tu a žiji tvorbou. Velmi mne baví snít a představovat si vzdálené světy, zvířata a další bytosti, které vím, že někde tam, za oponou plnou hvězd žijí a dýchají stejně tak jako my. Líbí se mi, že umělecké tvoření je neomezené.

*

V mých obrazech se promítají vůně vzpomínek, barvy dálek, a tlukot srdce tajemných bytostí, vznešených zvířat a snových tvorů. Vše se prolíná a mísí mezi sebou navzájem v mé tvorbě.  Na mých obrazech mohu nechat oživnout sny, své zážitky, prožitky, …dávné vzpomínky…

*

Umělcem jsem se stala v okamžiku, kdy mne má kamarádka požádala o obrázek. Bylo mi tak málo let, že by vám k tomu stačilo spočítat prsty na jedné ruce a ještě k tomu odečíst dva. Její slova zněla tak krásně, jako ta z knihy Malý princ. Řekla: ,,…prosím, namaluj mi pejska!“ … po usilovné práci s tužkou a pastelkou jsem vytvořila chundelaté stvoření jen vzdáleně se podobající psu. Podala jsem jí onu kresbičku do ruček. Nejdříve si ji pečlivě prohlížela. Nakonec však pronesla, že je pejsek moc krásný a až bude velká, že bude mít zrovna takového psa. Byla jsem nadšená z toho, že se mi podařilo vytvořit něco, co druhému udělalo opravdovou radost. A to byl začátek mé cesty tvoření…

*

*****************************************************************

 Snídám energeticky vydatnou snídani. Beru si batůžek, ve kterém nechybí notýsek, tužka a propisovačka. Je to můj zlozvyk. Ten malý buclatý notýsek je velmi důležitý, když přijde zajímavá myšlenka, či nápad, musím ji ihned zaznamenat či nakreslit. Musí se to udělat ihned, dokud je ještě čerstvá. Jinak se statí a rozplyne. Beru si také lahvičku s vodou. A pytlíček se zrním a strouhankou. Otevírám dveře, zavalí mne závan čerstvého voňavého vzduchu, všude je mokro a začíná zlátnout rosa. Růže na záhonku začínají vonět. Vyprovodím ze stáje svého stříbrného oře. Předám mu svou lahvičku s vodou. A vyrážím na šestnáct kilometrů dlouhou výpravu. Ranní vzduch krásně voní. Pneumatiky mého oře vrní po mokrém asfaltu. Kolem rybníka se dám doprava. Koutkem oka zahlédnu, že zrovna vyskočila ryba. Otočím hlavu, vidím ten záblesk stříbřitých šupin. A také ten okamžik jak s hlasitým šplouchnutím rybí tělíčko rozdělí vodní hladinu. Ta se za ním vmžiku uzavře a kruh se začne rozplývat. Miluji tyhle okamžiky. Tyhle kouzelné chvilky. Všechno vnímám plnými doušky. Silnice se klikatí, klesá, stoupá. Po levé straně se v mlžném oparu pasou srnky. Přeji si, kéž by alespoň jedna zvedla hlavu. Skoro ve stejném okamžiku se tak stane. Naše pohledy se na okamžik setkají. Jako by se zastavil čas, pomalu zastavuji. Špičkami bot se neslyšně dotknu země. Mlha pomalu mizí, další srna zvedá hlavu. Chtěla bych se jich dotknout,…abych věděla, že to není jen přelud…Vtom rozeznám zvuk motoru, který se rychle přibližuje. Na okamžik se zadívám tím směrem, odkud jede auto. Když se ohlédnu zpět, je louka prázdná. Jako by tam nikdy nic nebylo…

 

Zastavuji u statku, skřípot brzd vyplaší několik sýkorek, které do té doby ozobávaly pamlsky na krmítku. Seskakuji z kola. Ťapkám po mokré dlažbě krátkým obloukovým průchodem. Sotva vyjdu na druhou stranu. Přivítá mne zátiší jako z pohádky. Rozkvetlé stromky, uprostřed dvě jezírka s barevnými rybkami a propojená navzájem potůčkem s vodním mlýnkem. Vůně ze záhonků plných květin. Jako malé drahokamy se tam schovávají maličké jahůdky.  Na konci je nízký plůtek a tam se pasou kozičky, ovečky a prasátko. Napravo je malý včelín. Včelky vylétají a opylují tu nádheru! Jdu směrem ke své dílničce. Opřu kolo o zábradlí a z batůžku vyndávám papáníčko pro ptáčky. Pár kroků ode mne je malé krmítko, zavěšené na rozkvetlém stromku, kde už skoro nic nezbylo. Vsypu do krmítka obsah sáčku. Odstoupím. Ptáčci se slétají. Maličké opeřené kuličky lítají sem a tam. Ještě chvíli se kochám. Než mi začne být zima. Na kole jsem se dost dřela, ale když já se tak těšila! Z kapsy vyndám klíč, vystoupám po schodech a cvak, cvak. Odemčeno. Vstupuji do své dílničky, plné barevných skel, nespočtu měděných pásek a dalších pokladů. Vrátím se pro kolo. Mám ještě chvilku času. Ještě chvilku, než to tu ožije. Hodím si spršku. A šup do pracovního. Jdu ke dveřím, znovu odemknu, rozložím reklamní ceduli, která upozorňuje kolemjdoucí, aby navštívili dílničku vitráží a šup,…šup nahoru po schodech.

Z poličky si vyndám návrh. Vyberu skla. Přikládám si je proti slunci, nemohu se vynadívat těch barev. Vyberu si jedno, druhé třetí a ještě jedno, předkreslím si tvary. Uchopím řezák, zhluboka se nadechnu a zadržím dech, ozve se skřípavý zvuk. Doříznu, vydechnu. Znovu nádech uchopím sklo do obou rukou a… lup! Povedl se mi čistý řez! Mám radost a pokračuji. Během dne mne navštěvují lidé, ptají se mne. A i když nemají dobrou náladu, usměji se na ně. Ukáži jim skla, pookřejí. Když odchází, jsou dobře naladěni s novou energií, často s mou vitrážkou v taštičce. Někdy je tu živo až moc, že nemám klid na práci, někdy je tu zas mrtvo. To potom, když mi nedopatřením upadne kousek skla na zem a roztříští se, zdá se mi, že nadělá tolik hluku, až to jde slyšet na míle daleko. Alespoň tak mi to přijde. Pilně skicuji, řežu, brousím, pájím. Občas kapka krve ukápne. Navečer jsou některé mé výrobky hotové. Jaká to krása. Slunce už nemá takovou sílu a tak se těším na další den, až si je znovu pořádně prohlédnu proti slunci!

*

*****************************************************************

Má práce přinesla také nečekaná setkání. Mé vitrážky dostali darem bývalý pan prezident a jeho choť a také zpěvačka Aneta Langerová… :) Také mne navštívila Toulavá Kamera.

*****************************************************************

Když se plní sny - Den v pohádkovém světě plném barevných skel

Když trpí tělo, trpí také duše...

Lapeni v čase ...

Kterak namalovat malého pejska...

Kterak namalovat chundelaté zviřátko :)...

Recy-věci a ještě něco nového :)

 

© Faunia Design

***

 

Způsob dopravy
Zasílám doporučený balíček, balík do ruky - Českou Poštou. Obrazy, malby, kresby balím pečlivě do fólie/bublinkové fólie a kartonů. Šperky zabalené v dárkové krabičce včetně černé kůžičky, balím ještě do kartonů/krabic či bulinkové obálky (záleží na velikosti šperku). Kamínky balím do fólie/bublinkové fólie a kartonů. Vitráže pečlivě balím do fólie/bublinkové fólie/kartonů/papírů.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Faunia Design

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--