Domů Profil prodejce ANNELIA
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Senohraby, ČR
  • 1 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 39
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1
Registrace: 15.8.2013
Město: Senohraby
Stát: ČR

ANNELIA

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Jsme dva. Spolupracujeme už více než polovinu života.

Nejdříve na dětech Šlápnul vedle, což se nám podařilo hned 2x, pak i v zaměstnání Úžasný, což se nám povedlo už Xx.

Po obou našich holčičkách se nazýváme - uhodnete jejich jména? Když se trefíte, dostanete možná slevu na nákup Mrkající haha.

Já jsem designérka {#emotions_dlg.premyslim}, manžel je truhlář S vyplazeným jazykem.

 

Já navrhnu, on připraví, já ozdobím, on zkritizuje, já zabalím, on pošle, já vyzvednu peníze, on utratí ........já navrhnu, on připraví, já ozdobím, on zkritizuje, já zabalím on pošle, já vyzvednu peníze, on utratí...... já navrhnu...{#emotions_dlg.rehot}

 

Nekouříme, zdravě žijeme, dlouho tady budeme, tak nakupujte, ať můžeme utrácet za učebnice pro naše hodné a chytré děti NevinnýNevinný.

 

BALENÍ

Balím v co dům dal, aby se výrobek po cestě nepoškodil - mám je ráda všechny. A když nedá, dojedu koupit tu krabičku, tu papírek, tu obálku, tu provázek...

 

POSÍLÁNÍ

Posílám Českou poštou. Pracuje tu švagrová a máme dobré vztahy, tak ať ta potvora má co dělat.

Jelikož podle slov synovce, který vymyslel nové heslo pošty: "Dnes podáte, zítra hledáte", když najdete, dostanete.

PLACENÍ

Mám ráda peníze v ruce jako každý. I tak ale tady upřednostňuji platbu převodem. Na dobírku lze poslat také, ale připočítám Vám dobírkovné - a už jsme zase u té pošty.

 

 

 

 

Daniel Swarovski - génius s českými kořeny

LOGO SwarovskiNarodil se roku 1862 v Jiřetíně pod Bukovou v oblasti s tradiční sklářskou výrobou. Vyučil se uměleckým sklářem (pasířem) a svoji pracovní dráhu započal v malé továrně svých rodičů.Výroba továrny se nejdříve zaměřovala na výrobu skleněných perel, později se do popředí zájmu dostalo ručně broušené sklo, které bylo časově náročné na výrobu. Používalo se na bižuterii a výrobu křišťálových lustrů.

Swarovski, který byl od mládí technicky nadaný přemýšlel, jak výrobu zrychlit a tím pádem i zlevnit.

Swarovski odchází z Čech

Pro jeho technické nadání ho firma Gebrüder Feix roku 1883 vyslala do Paříže a Vídně, aby si rozšířil své znalosti. Na velké Technické výstavě ve Vídni se potkává s Františkem Křižíkem. Inspirován možnostmi elektřiny začne vyvíjet stroj na broušení šatonů (skleněných krystalů). V roce 1891 se vrací zpět do Čech dokončuje svůj stroj a v roce 1892 si ho nechává patentovat. Díky tomuto stroji, dochází k výraznému urychlení a zlevnění výroby.

Na spuštění výroby ale nemá dostatek financí a tak pro svůj podnikatelský záměr, hledá investora a nachází ho v Armadu Kosmannovi a spolu se švagrem Franzem Weisem zakládají firmu D. Swarovski & Co.

Nějaký čas běží výroba v Čechách, poptávka však brzo převyšuje nabídku a výrobní možnosti přestávájí Swárovskému stačit. Navíc konkurence touží získat jeho vynález a proto se rozhodne přesunout výrobu do rakouských Tyrol, do města Wattens. Zde má dostatek elektrické energiie díky vodní elektrárně na řece Inn, pronajímá si starou tovární halu a rozjíždí výrobu. Daří se mu nadmíru dobře a tak je výroba brzo rozšířena o další 4 brusné stroje.

Tiroler Ware

V roce 1900 firma pronajatou továrnu kupuje. Do výroby se zapojili také synové Daniela Swarovského - Alfred, Wilhelm i Friedrich, kteří dále výrobu vylepšili a zrychlili. Stále jsou ale závislí na dodávce suroviny – skla z Čech. Padne tedy rozhodnutí na výstavbu nové sklárny. Sklovina se  začne vyrábět v Rakousku a dodnes je jedním z nejlépe střežených tajemství továrny Swarovski.Od roku 1913 je firma zcela samostatná a výrobní linky produkují krystaly prvotřídní kvality a v dostatečném množství. To už firma zaměstnává přes 800 zaměstanaců.

Swarovski exportuje svoje šperky a bižuterii do celého světa. Mezi největší odběratele patří Velká Británie, USA a Německo. Díky své poloze je nazývána “Tiroler Ware”. Firma je v plném rozkvětu, když náhle v roce 1914 přichází první světová válka.

Brusné kotouče - Swarovski jak ho neznáme

První světová válka, která znamenala zmenšení poptávky po špercích, přinutila firmu hledat nové možnosti podnikání.Její zájem se zaměřil na výrobu brusiva a brusných koutoučů. V roce 1929, přichází globální ekonomická krize, která ma Swárovského také dopad, ale firmu se podaří udržet o přes značné ekonomické potíže.

Mezi světovými válkami se Swarovski stahuje z vedení firmy a předáváho vedení nejstaršímu synovi Wilhelmovi a v roce 1956 umírá. Wilheim po druhé světové válce společnost rozšiřuje o divizi na výrobu brýlových skel, dalekohledů a sortiment rozšířil také o reflektory a svítidla. I v tomto sortimentu se stává špičkou ve svém oboru.

Roku 1960 se mu podařilo odkoupit i podíly od potomků Armanda Kosmanna a firma se stala majetkem rodiny.

Firma začíná experimentovat s povrchovou úpravou svých krystalů pro dosažení ještě většího lesku. Na této spolupráci se podílí např. i návrhář Christian Dior. Nejznámější povrchovou úpravou Aurora Borealis.

V roce 1976 firma Swarovski přichází z novými produkty - skleněnými figurkami, které se za nedlouho staly vyhledávaným sběratelským artiklem, pro svůj  překrásný vzhled a omezené výrobní série. Vznikl tak klub sběratelů a fanoušků Swarovski figurek (SCS), který má více než 450.000 členů.

V roce 1977 pak přichází s vlastní kolekcí šperků a dvakrát ročně přichází s novinkami.

Společnost Swarovski se vyvinula se v nadnárodní společnost o několika divizích. V současnosti  společnost zaměstnává sama nebo prostřednictvím svých dceřiných společností více než 25.000 lidí v 40 zemích světa, mezi něž patří i Česká republika. Pobočka firmy Swarovski je v Jablonci nad Nisou.

Výroba průmyslového křištálu vhodného na výrobu broušených krystalů má původ právě v Čechách. Na přelomu 16. a 17. století čeští skláři vytvořili sklo, které zvané český křišťál, které bylo vhodné pro broušení a rytí a bylo světovou jedničkou po více než 100 let. V té době se hlavně vyráběly, knoflíky, korálky a ověsy pro křišťálové lustry. Daniel Swarovski, který pocházel z Čech vynalezl stroj na broušení šatonů (krystalových kamínků) a později si založil i vlastní sklárnu, která mu dodávala surovinu pro výrobu jeho krystalů.

 Vyjímečných výsledků dokázal právě experimentováním s množstvím oxidu olovnatého - jeho sklo ho obsahuje až 32%. To mu zaručuje maximální čirost a dokonalé optické vlastnosti. Mimochodem přesné složení skla je dodnes přísně střeženým tajemstvím.

  Dalším faktorem ovlivňující vzhled a lesk Swarovski křišťálů je jejich povrchová úprava. Firma Swarovski chtěla vyrobit křištálové sklo, které umožnuje lámat světlo ve spektru duhy a proto začala experimentovat s chemickými kovovými nátěry. V roce 1956 přichází s povrchovou úpravou Aurora Borealis, nebo-li "AB", který je zároveň jedním z nejpopulárnějším a dodává sklu duhový povrch a spolupracoval na něm také Christian Dior. Dalšími známými nátěry jsou Volcano, Aurum či Dorado. Existuje také dvojitý nátěr, který se potom označuje AB 2x, Dorado 2x a jiné.

Od roku 2004 společnost Swarovski používá také nátěr Xilion určený k optimalizaci lesku Roses (křišťálové komponenty s polochými zády) a Šatony (kosočtvercový řez). Nejběžnější jsou však právě efekty AB (spůsobuje u šperků duhové obrazy), saténový efekt (zvyšuje hloubku barev) a matný efekt (jednotvárnému prvku dodá barvu).

Díky těmto inovacím, jsou šperky s krystaly od Swárovského známé svým vysokým leskem a třpytem i při horších světelných podmínkách.

 Jak poznat šperky s originál komponenty Swarovski krystaly?

Po pravdě těžce. Především je potřeba rozdělit šperky na vyráběné přímo společností Swarovski a šperky, které vyrábí nějaká jiná šperkařská firma a používá pouze komponenty Swarovski  Crystallized TM. Další variantou je pak šperkařská firma, která používá komponenty od jiné společnosti než Swarovski.

  Originální šperky od firmy Swarovski poznáte podle vyražené labutě - loga firmy Swarovski. Takové šperky zakoupíte v pouze ve firemních prodejnách a tomu odpovídá i cena šperků. 

Pokud chcete krásné a kvalitní křištálové šperky se Swarovski komponenty a nechcete za ně platit vysokou částku, je tady další možnost.

 Klenotnické firmy, které mají certifikát od společnosti Swarovski rovněž vyrábějí šperky, které obsahují originální Swarovski komponenty, ale jsou za podstatně nižší ceny než originální Swarovski šperky. 

Pro laika je těžké poznat, zda se jedná o originální Swarovski krystaly a proto každá firma, která má smlouvu se společností Swarovski dává ke svým výrobkům certifikát s hologramem dokazující pravost krystalů. Při nákupu šperků a je jedno zda v kamenné prodejně nebo na internetu, žádejte tedy od prodejce certifikát dokazující pravost komponentů.

 Možná Vás bude zajímat i historie firmy Swarovski a něco o výrobě a použité povrchové úpravě krystalů Swarovski, která jim zajišťuje mimořádný lesk. Jistě není bez  zajímavosti, že výroba křištálů (šatonů) se vyvinula z výroby olověných ověsů  křišťálových lustrů, která má v Čechách velkou tradici.

Způsob dopravy
Výrobky zabalím tak, abych měla jistotu, že se po cestě nepoškodí :-). Posílám českou poštou po připsání částky na účet nebo jiné domluvě.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od ANNELIA

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--