Domů Profil prodejce Konopná dílna
Svitlana Hradilová
  • aktivní prodejce od r. 2012
    Reaguje na objednávky obvykle do 6 hodin.
  • Zlín, ČR
  • 1851 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (236) 100%
Nadšenci: 1090
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1851
Registrace: 4.3.2012
Město: Zlín
Stát: ČR
Důležitá informace: PODVAZOVACÍ ŠÁTKY- velká nabídka. Krásný dárek pro ženu.

Konopná dílna

/ Prodávající
Novinky
1072576
14.9.2023 Podvazovácí šátky dočasně na tomto profilu. Dělám také sady šátků pro rituál zavinování a rebozo-masáz.

Jmenuji se Světluška Hradilová. Pocházím z Ukrajiny a jsem provdaná za Moravana.

Obě tyto země jsou bohaté lidovou tradicí a rukodělnými technikami. Již v dětství jsem nějak podvědomě cítila, že budu mít velkou rodinu a toužila jsem ji co nejvíce  obohacovat především vlastní tvůrčí činností. Ovládám mnoho druhů rukodělných prací a stále hledám nové inspirace především ve starobylém a tradičním  stylu, v tom, co kdysi tvořili a vyráběli naši předkové. A s odvahou se pouštím do pro mne dosud neznámých technik.                                                                                                                            Manžel se mnou sdílí nadšení a s radostí podporuje moji ženskou tvořivost především zajišťováním potřebných materiálů a informací. K mé tvořivosti se přidávají i naše tři dcery a syn.

Snažíme se co nejvíce používat přírodní materiály a techniky časem dobře prověřené.                                                                                                            V poslední době je našim největším favoritem  KONOPÍ, které dokáže nabídnout lidem velmi mnoho potřebného k životu: potravu, oděv, léky, stavební materiál... a řadu dalších možnost uplatnění.

V roce 2011, možná, jste nás vídělí na Floře-Olomouc, kde jsme spolu se svými přáteli a spolupracovníky měli expozicí KONOPÍ Usmívající se.

Něco z naší dílny nabízíme i vám. Konopí, jak jste ho ještě nevíděli a co jste, možná, o konopí nevěděli...

Jak se z konopí dělá vlákno- lámaní jak za starých časů:

konopí chutná třeba tak

 

 

A co z toho vlákna se dá vyrobit

TAk ještě přidám foto novější- stánek z nedávní akce na Vlčí Hoře:

Dnes se mi splníl dívčí sen- tkaní na stavu. Konopné plátno v keprové vazbě- nadšení a radost!

Zveme vás na Floru-Olomouc. Před dvěma lety byla možnost vyzkoušet lámaní a česaní konopí, tento rok- tkaní a možná i předení.

 

Co nového? Tak třeba toto:

Nejčástější otázkou diváků (když předvádíme předení a tkaní na akcích) je: "Jste zlatá přadlena?" nebo "Kde máte ty zlaté nítě?", ale také "Máte velkou nohu, velký palec...? Jak to bylo v pohádce." Jinak je velký zájem, kolik lídi to v životě nevíděli, kolik to měli u babičky... kolik roky měli na půdě a kolik ještě pořád to mají jako dekorační doplněk. Několik lídi také se zeptali na kontakt, kde si kolovrátek nebo stav mohou koupit... Jen několik žen řekly, že by si kolovrátek přály a víc mužů s úsměvem nabízeli svým ženám, že by je rádi viděli večer u kolovrátku nebo u stavu .

Absolvovala jsem kurz tkaní pro pokročilé- od paní Linhartové (na fleru), od níž máme kolovrátek a stav Ashford. Přínosné a poučné.

 

Kromě Flory-Olomouc, zamilovali jsme se do nové Florií-Kroměříž (budete nás tam vídět částo).

Znáte KVÁSKOVOU KUCHAŘKU? Velmi inspiragtivní kniha, co stránka- obrázek. Dobrá do domácností i jako krásný dárek. Při objednávce u nás i knihy paní Berkové- zaplatíte jednopoštovné.

Kromě konopí a lnu, rozšiřili jsme své zájmy na vlnu- zpřádáme a pak tkáme konopno vlněnou látku.

Připravujeme nové výrobky na chládnější sezónu.

 

 

 

Způsob dopravy
Zboží zasíláme doporučenou zásilkou České pošty po připsání platby na účet, cena dle ceníku. Nebo také Poštou bez hranic- hlavně na Slovensko (150 kč), do Německa apod (ostatní země- upřesníme podle konkretní země). Zájem o osobní vyzvednutí- pište, prosím, do poznámky.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Zboží

Další zboží od Konopná dílna

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--