Nápověda / Prodej - Fler doprava

Časté dotazy ke službě Fler doprava

 

1. Kolik stojí poslání jednoho balíčku?

Cena služby je závislá na hmotnosti balíčku a druhu dodání (na výdejní místo / na adresu). Přesnou cenu vždy naleznete na stránce zadávání objednávky a v podmínkách služby.

2. Jaká přepravní společnost doručuje zásilky?

Fler doprava využívá služeb společnosti Zásilkovna. Díky přímému propojení Fleru se Zásilkovnou a hromadnému používání služby jsou výsledné ceny služby příznivější než je oficiální ceník Zásilkovny.

3. Jaké zásilky je možné přepravit?

Zásilky musí odpovídat přepravnímu řádu dle Všeobecných obchodních podmínek společnosti Zásilkovna s.r.o. Přepravní společnost doručuje zásilky do hmotnosti 10 kg (na výdejní místo) a do hmotnosti 5 kg (na adresu) o minimálních rozměrech zásilky - 10 × 7 × 1 cm a maximálních rozměrech zásilky - součet 3 stran je max. 150 cm (např. 60×50×40 cm), délka jedné strany max. 120 cm.

4. Může si službu aktivovat každý prodávající?

Je nutné splnit uvedené podmínky služby. Zejména musí prodejce mít řádně a včas uhrazeny minimálně 3 faktury provizí či doplňkových služeb a nesmí mít žádnou z faktur pro Fler s.r.o. po splatnosti.

Noví prodávající, nemohou službu využívat.

5. Jak mohu rychle kontaktovat dopravce?

V případě, že jste objednali přepravu a chcete znát podrobnosti přepravy, které nelze vyčíst z našeho informačního systému, kontaktujte zákaznický servis společnosti Zásilkovna. Pro komunikaci s přepravní společností si připravte si číslo zásilky (nezaměňovat s číslem Fler objednávky).

6. Mohu objednat Fler dopravu i mimo objednávku z Fleru?

Ano, je to možné. Služba se vám automaticky zpřístupní zde (tlačítko "Objednat Fler dopravu extra"). Poměr odeslaných zásilek přes extra dopravu je vždy 1:1 k Fler dopravě za období posledních 60 dnů. Kolik tedy prodávající odešle zásilek z Fler objednávek, tolik může odeslat zásilek navíc. Tento limit je možné individuálně navýšit.

7. Co se stane, když není zásilka doručena příjemci?

V případě, že zásilka není příjemcem vyzvednuta, nebo její převzetí je příjemcem (po rozbalení na výdejním místě) odmítnuto (dále jen "vratka") je zásilka odesílateli vrácena na výdejní místo, kde byla zásilka podána a odesílatel je povinen vratku vyzvednout ve lhůtě 7 dní od oznámení o doručení vratky na výdejní místo.

Nepodaří-li se vrátit vratku odesílateli, Zásilkovna obstará uskladnění zásilky, nejdéle po dobu dalších 21 dní. Uskladnění zásilky je zpoplatněno dle platného ceníku. Zásilkovna může během uskladnění zásilky obstarat uskutečnění dalšího pokusu (případně dalších pokusů) o vrácení zásilky zpět odesílateli. Lhůta pro uskladnění zásilky se tím nestaví ani nepřerušuje. 

8. Je možné službu využít pro platbu na dobírku?

V současné době není platba na dobírku k dispozici.

9. Jak podat reklamaci?

Při poškození musí odesilatel reklamaci podat ihned, nebo nejpozději do 2 dnů od doručení zásilky. Více informací k podávání reklamací naleznete v nápovědě Podmínky užití - Fler doprava, čl. 5.

10. Pokud je uznána reklamace, jak se vrací peníze?

V případě, že dojde ke škodní události (ztráta nebo zničení zboží) a reklamační proces proběhne kladně ve prospěch zasilatele, bude částka za škodní událost uhrazena společnostní Zásilkovna s.r.o. 

11. Do jakých zemí je možné poslat zásilku?

V současné době pouze do České republiky.

Máte další dotaz?

Napište nám v diskusi k tématu Fler dopravy nebo přímo na kontakt.




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--