Nápověda / Prodej - Platební brána

Co když nakupující vrátí zboží, jak se vrací úhrada placená přes platební bránu?

V případě, že nakupující vrací zboží v zákonné lhůtě a požaduje vrácení finančních prostředků, které uhradil přes platební bránu, existují dvě možnosti řešení.

  1. Vrácení finančních prostředků přes běžný platební příkaz na účet nakupujícího a vypořádání se tak s vrácením zboží / finančních prostředků přímou dohodou mezi prodávajícím a nakupujícím. V tomto případě nemá prodávající nárok na vrácení transakční provize Zpracovatele.

    nebo

  2. Vrácení finančních prostředků formou refundace, a to formou Žádosti o refundaci a zasláním plné ceny zboží na zvláštní účet Provozovatele (Fler s.r.o.). V tomto případě bude prodávajícímu vrácena transakční provize Zpracovatelem. Vrácení finančních prostředků formou refundace nakupujícímu může trvat až 14 dní od připsání platby prodávajícím na účet Provozovatele. V případě, že požadujete vrácení finančních prostředků formou refundace, vyplňte formulář a vyčkejte na schválení refundace. Po schválení budete vyzván/a k úhradě vracené částky na účet Provozovatele.

Refundační formulář naleznete v sekci Prodej > Platební brána > Refundace




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--