Nápověda / Prodej - Tvůrčí týmy

Co je to tvůrčí tým?

Server Fler je primárně určen k prodeji nového rukodělného a uměleckého zboží tvořeného prodávajícím. Prodávajícím se tedy běžně rozumí fyzická osoba - tvůrce.
Méně často se může prodávajícím také rozumět volné sdružení fyzických osob (tvůrců, kteří pracují na společných projektech) zastupovaných jednou osobou. Pak mluvíme o tzv. tvůrčím týmu.

V případě, že zboží prodává tvůrčí tým zastupovaný jednou osobou, požadujeme:

  • uvedení informace, že zboží je prodáváno tvůrčím týmem, v profilu prodejce (např.: "Jsme tři přátelé / designéři a vystupujeme zde pod značkou XY")
  • Tvůrčí tým musí spolu úzce a dlouhodobě spolupracovat (není možné pouze přeprodávat zboží od jiného prodejce nebo více jiných prodejců)
  • všichni členové tvůrčího týmu musí vědomě souhlasit se zastoupením a zastupitele prodejem společných děl na Fleru pověřit
  • všichni členové tvůrčího týmu mohou nabízet konkrétní zboží jen a pouze pod jedním zástupným profilem (není možné, aby stejné zboží jednoho nebo více členů tvůrčího týmu nabízel jiný prodejce)
  • prodejce, který tvůrčí tým zastupuje, je povinen na požádání administrátora Fleru předat kontaktní informace na další členy týmu z důvodu ověření pravidel V. II.
  • osoba zastupující tvůrčí tým, která je uvedena v osobních a fakturačních kontaktech profilu, je osobou odpovědnou za prodej z hlediska zákona

Vysvětlení: Termín tvůrčí tým zavádíme z důvodu požadavku na povolený prodej více prodejců tvořících společně pod jedním profilem. Jako klasický příklad můžeme uvést například prodej společné tvorby dvou přátel, společný prodej manželů, případně společný prodej úzkého sdružení umělců tvořících pod jednou značkou. V žádném případě se tato možnost nevztahuje na osoby, které pouze přeprodávají zboží od jiných tvůrců (designové obchody s mixem zboží z různých zdrojů).




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--