Už jste si někdy zkusily nasadit baret?

Tato historií prověřená pokrývka hlavy má skvělou vlastnost - sluší skoro úplně všem. Dlouhodobě nošení baretů propaguji - nejenom proto, že jsou slušivé, ale krásně zahřejí a přitom se pod nimi nepotí hlava. Své o tom ví například i manželka následníka britského trůnu vévodkyně Kate, nebo třeba celá řada amerických filmových hereček, či světových modelek. Na molech prestižních módních domů se pro nadcházející zimní sezónu barety také objevily.

O baretech už jsem se tu zmiňovala několikrát, hlavně proto, abych opravila všeobecně panující názory na  jejich nošení. (Viz ostatní blogy na téma baret.)

Bohužel stále jako by platilo, že v našich zeměpisných šířkách vnímá módychtivá část populace baret jako něco nepatřičného, ba přímo nevhodného pro české hlavičky. Odsoudili jsme baret do role "blbotvorné" rádiovky a nejčastější věta, kterou jsem ohledně baretu slyšela, zněla : "Mně baret nesluší!" Přitom pak ale každá, která se nechala přemluvit a baret si nasadila, v něm vypadala velmi šik.

Minulý týden mě proto mile překvapila informace z úst přední české návrhářky, že hitem letošní podzimní sezóny budou opět barety!

Další doporučení jsem nalezla na internetu.

Proto je vracím do nabídky a budu doufat, že to s baretem zkusíte, třeba v podobě jedinečných, originálně vlněnou malbou ozdobených kousků.