Milé dámy, milí pánové (popravdě, té druhé polovině nevěřím, že tu jste)!

Možná nevíte, zda čtení tohoto blogu nebude jen další ztrátou vašeho drahocenného času. Poté stačí odpověd na následující malý testík a pokud ani na jednu otázku neodpovíte kladně, jděte s klidným srdcem dělat něco jiného.

1) každé ráno stojím před plnou skříní a stejně nemám co na sebe

2) všechno moje oblečení se mi okoukalo, je nudné

3) nemám peníze na nové oblečení

4) už se mi do šatní skříně nic dalšího nevejde

5) věci po dětech nevyhodím, ale nevím, co s nimi

6) už pěkně dlouho jsem se nepobavila s kamarádkami

7) mám chuť udělat dobrý skutek

Pokud čtete dál, zřejmě jste jednou, dvakrát, třikrát... sedmkrát odpověděly "ano". Tak přesně pro vás mám tip. Dnes jsem pořádala "vyměňovací párty". Princip je jednoduchý, takže se do toho klidně taky pusťe - kladné výsledky jsou zaručeny!

Na začátku vymyslete pozvánku, naplánujte termín a obešlete kamarádky. Poté si vyhraďte několik hodin a proberte důkladně svůj (i dětí) šatník a nemilosrdně vyřaďte vše, co je malé, velké, nemoderní, okoukané a vůbec, co už doma nechcete. Nakupte velké igelitové pytle. Znovu projděte skříně a vyřaďte i to, co si chcete schovat pro strýčka příhodu, kdybyste přecejen zhubly těch 5 kilo nebo kdyby se za 15 let vrátily do módy mrkváče. Pokud se totiž stane to první, tak si rozhodně za odměnu kupte něco nového a vykašlete se na staré hadry, a pokud se stane to druhé, tak budou určitě z jiného materiálu než z plesnivé rifloviny ;-)

Před samotnou akcí upečte buchtu a uvařte čaj. Pak přichází ta zábavná část - vyměňování. Přebytky po výměně poté naplňte do pytlů a hurá s nimi na Charitu, do azylových domů, nebo kde se domluvíte. Určitě za ně budou rádi nejen v předvánočním období.

Volné místo ve skříni, pár nových kousků v šatníku a příjemný pocit nejen z dobrého skutku vás zaručeně neminou! ;-)

PS: Mě čeká ještě drhé kolo příští víkend, takže foto ze závěru akce dodám pak.

PS2: A kdo pozná ty dvě modelky v červeném a oranžovém tričku ;-)

párty