Spousta maminek to zná....

Toníček, nejlepší Vašíkův kamarád odešel včera domů v jeho mikině. "Kačenko, tyhle punčocháče ti maminka dneska ráno oblíkala?" "Nevím tatiiii, tralalaaaáááááá...." A ty tepláčky, co má Verunka na sobě, tak ty vypadají jako naše! Hledáme je už týden. 

Samozřejmě, máme si oblečení dětí značit.  Ale přece nenapíšu Sárinka Nováková na bundu, když ji bude mít za chvíli dobrou Eliška. Zmatek bude nejen ve školce, protože Sárinka už tam 2 roky chodit nebude, ale Elze pomotám do budoucna hlavu, a budu muset vysvětlovat, že takhle se její jméno opravdu nepíše. A viděly jste tu akci v Lidlu? Další maminky taky, samozřejmě se nám v jedné šatně sešly stejné čepice.

Děti odrostou, některé kousky oblečení jsou po nich (kupodivu) velmi zachovalé, další (děti) v plánu nemáme, tak ho chceme prodat, nebo darovat dál. Není důvod vše skladovat. Propiskou jsme neoznačovali, mizelo to a špatně se to četlo. Razítko jsme nepoužívali, nelíbilo se nám, ani nevím proč. No a tak to vyhrál fix. Rychlé a jednoduché! No jo, jenže ta nevypratelná fixa, ta vyprat opravdu nejde, sice to říkali, ale kdo jim má v dnešní době věřit.... Co teď s tím... Ustřihnout, no jasně! Aha, ale co další mamka? No nevadí, určitě si nějak poradí... 

A takové příběhy daly vzniknout mini nažehlovačkám na oblečení.

Možná, milé maminky, pomůžou i vám :) Nezruinují peněženku, oblečení označíte rychle, diskrétně, vaše dítko (i tatínek) symbol snadno pozná, a příští maminka bude ráda, že nemusí řešit cizí jméno na štítku.

 

 

Aplikace je jednoduchá, vše zvládnete samy doma. Potřebujete jen pevnou podložku (třeba dřevěné prkénko na žehlicím prkně), pečící papír a žehličku.

 

 

1. 

Motiv umístíme na vybrané místo - pod šev na krku, spodní šev, nebo etiketu. Podkladová vrstva mírně lepí, nemusíme se tedy bát toho, že se nám později pohne.

image

image

image

 

 

 

 2.

Oblast překryjeme pečicím papírem, a tlakem zažehlujeme cca 15 sekund. Používáme špičku žehličky, teplotu nastavíme na střední (polyester, pokud není označen, jeho umístění je mezi vlnou a bavlnou). Přes motiv nepřejíždíme. Nepoužíváme páru!

 

 

3.

 

 Ještě zatepla odstraníme vrchní průhlednou vrstvu. Pokud by motiv někde nepřilnul, proces zopakujeme. Jestliže nažehlovačka téměř splynula s podkladem, a můžeme vidět texturu materiálu, provedli jsme zažehlení správně.

 

 

 

4.

Hotovo! Před prvním praním počkáme 24 hodin. Materiály vydrží i praní až na 80°C a sušení v sušičce.

 

 

Na výběr nyní z 30 motivů a 4 barev.

fler.cz/shop/amavi

 

"Kačenko, tyhle punčocháče ti maminka dneska ráno oblíkala?" "Neviiim, tatiiiii, je tam slonííík??? Lalalalaaaaaa....."