Jak jsem před nedávnem psala ZDE, rozhodla jsem se pro změnu v podobě rozdělení profilu Hedvábí-svíčky na dva samostatné. No, je pravda, že přesun zboží z původního profilu (nyní již nazvaného mým jménem, Marcela Plevová) na profil nový (SvíčkyM), mi trošku trvá :-). Je to proto, že většinu svíček. pokud je mám aktuálně k dispozici,  se snažím přefotit nějak jinak, nově. Stále hledám jiné způsoby jejich nafocení, nová aranžmá, zkouším různé pozadí. Prostě si hraju a moc mě to baví :-)

Jako dekoraci pro focení mám ráda různé lapače snů, ať už jako nenápadný doplněk, anebo výrazně, v kontrastu s tmavým pozadím...

  

S každou focenou svíčkou proběhnu dům a hledám různé zapomenuté poklady, které by se k ní hodily jako doplněk. Musím říct, že je to skvělé pro trénink všímavosti. Spousta věcí v domě se po čase tak nějak stane jeho součástí. Dokonale splynou s okolím a člověk je přestane vnímat.  Někdy jsem překvapená, co všechno doma nacházím :D. Ale mám už odskoušeno, že nejlépe fungují dekorace z úplně obyčejných věcí...

Miluji kombinaci s proutím nebo dřevem, zejména u tyrkysových odstínů svíček

  

Úplnou novinkou v mé nabídce jsou svíčky s efektními bublinkami (a staré váhy po babičce jsou další z mých oblíbených rekvizit pro focení :-) )

  

U bílých svíček jsem si řekla, že v jednoduchosti je krása :-) Při zkoušení různých barevných pozadí jsem přišla na to, že bílé nejvíc sluší bílá, i když je to focení docela náročné. Ještě že má bílá barva tolik odstínů :-) A dalším mým oblíbeným doplňkem jsou živé květiny. Sbírka orchidejí také není k zahození, když kvetou postupně a dlouho :-)

   

Občas také hrábnu do sbírky kamínků, třeba jako doplněk k pestrobarevným čakrovým svíčkám...

  

anebo pak zcela jednoduše tón v tónu - v barvě svíček

  

Dobrou službu udělá třeba i takový starý, vyvonělý difuzér, nebo skleněný stůl pro efektní zrcadlení...

  

A občas k focení přizvu i některý z mých ručně malovaných hedvábných šátků.

  

V mé nabídce najdete také pár sad svíček, ale po dohodě nakombinuji i jiné podle přání. V těchto případech vyrábím vždy celou sadu nově, aby měly všechny svíčky stejný odstín.

Nechci ještě strašit Vánocemi, tak jako obchodní řetězce :-), ale podzim už je prostě tady... A tak se co nevidět v mé nabídce opět objeví sady svíček adventních. Jako například tyto:

  

A na úplný závěr ještě jedna perlička - svíčky občas dokážou být i poněkud strašidelné a zlomyslné :D. Když si tak třeba zdřímnete při zapálené svíčce u televize (což z bezpečnostních důvodů uvedených ZDE opravdu nedoporučuji) a necháte svíčku nekontrolovaně hořet, pak se vám může stát, že na vás po probuzení kouká třeba něco takového :D       

     

Ale žádný strach! :-) Za normálních okolností uvidíte spíše tohle...