Hnědá barva nepatří do základního barevného spektra a vzniká mícháním barev. Je to tzv. kompozitní barva. Vzniká mícháním zelené a červené barvy. V barevném systému RGB vzniká mícháním zeleného a červeného světla. Čím více zmíněné barvy svítí, tím je hnědá světlejší. Ve spektru CMYK vzniká smícháním červené, černé a žluté barvy v určitém poměru určující její tón. Ve světlých tónech může hnědá přecházet až do oranžové. Její komplementární barvou je modrá. Hnědou barvu si nejvíce spojujeme se zemí, přírodou, zvířaty, barvou pleti, pigmentem vlasů nebo očí. Hnědý pigment byl jedním z prvních užívaný pro umělecké vyjádření.

HNĚDÁ BARVA

Barva trpělivých a spolehlivých lidí - barva země, pokory a askeze. Preferují ji lidé, kteří stojí nohama pevně na zemi a umí dobře hospodařit s penězi. Jedná se o všední, nenápadnou až nudnou barvu, která ale dokáže působit klidně a důvěrně.

Drahokamy a krystaly
Achát, pouštní růže, záhněda, tygří oko.

V klubu Pro radost letos tvoříme do soutěže každý měsíc v jiné barvě a právě na březen byla vybrána hnědá barva. Pozadí na hl. fotografii má být hnědé + hrnek kávy,čaje a pod.

Posuďte sami, jak se nám naše  soutěžní výrobky povedly, jak a zda vůbec  splnily zadání soutěže  a oceňte je   svými hlasy . 

                                                                    Hlasovat můžete do 7.4.2020

Anketa se načítá ...