Dívám se do diáře a nevěřím svým očím. Podle data je to už rok, co jsem objevila svět Fleru. Na první pohled je ta doba neuvěřitelná, když se ale nad tím trochu zamyslím, stalo se toho za ten rok opravdu hrozně moc. Svůj osobní život teď vynechám, tomu budu věnovat pár větiček během článku.

Teď si se mnou pojďte zpětně projít moji cestu flerovou. Původně to mělo být ohlédnutí s malou nápovědou pro všechny nováčky, kteří se zatím ve vodách Fleru spíše topí, než aby začali plavat. Nakonec jsem se ale dostala k tolika věcem, které jsem na Fleru za ten rok objevila, že jsem se rozepsala více, než jsem měla původně v plánu. Proto tento článek berte jako úvodní a příští týdny se můžete těšit na další.

Jak jsem ke korálkům přišla

Neodpustím si na začátek pár slov o tom, jak jsem se k tvorbě dostala. Od malinka jsem si s korálky hrála, k šitému šperku jsem se dostala dva roky zpátky na kurzu u TheTerezkaD. Tato slečna mě šitým šperkem a později hlavně sutaškami okouzlila natolik, že se tvorba šperků stala jedním z mých největších koníčků. Nemálo k tomu přispěly i kurzy u velmi milé a obdivuhodně šikovné Leely.

Po nějaké době se ve mě probudila touha svoje šperky vystavit a ukázat "světu". To už bylo jen malý krůček od otevření obchůdku na Fleru.

Prvních pár kousků jsem do obchůdku vložila poměrně rychle, dala dohromady několik nutných informací a bylo. Obchůdek byl sice otevřený, ale to bylo tak vše. Po měsíci a půl přišla první objednávka. Nikdy nepochopím, jak mi může ten malý blikající vykřičníček udělat tak velkou radost. Neodolám pokušení a pochlubím se Vám těmi prvními náušničkami, které putovaly do světa.

Poznávání Fleru

Chtěla víc jsem ale víc. Je to už v mé povaze pustit se do věcí po hlavě a zjistit, jak se do nich ponořit co nejhlouběji. Toužila jsem se zviditelnit a ne jen zapadnout do toho obrovského množství obchůdků. Proto jsem začala Fler objevovat.

Ze začátku jsem se v tom všem ztrácela. Možná se mi při čtení budete trochu smát, ale prvním velkým objevem pro mě bylo Topování výrobků - základ toho, aby se Vaše výrobky neztrácely až na koncích kategorií a nakupující je měly šanci objevit.

Pak jsem objevila i mnoho dalšího - kluby, nominace, důležitost dobrých fotek, klíčových slov a mnoho dalšího. U každé oblasti jsem zjistila spoustu zajímavého, proto bych se o to s Vámi ráda podělila. V příštích týdnech u mě najdete minimálně tři články, kde Vám představím svoji plavbu flerovským mořem. Třeba v mých článcích najde i někdo další trochu inspirace a pomyslnou pomocnou ruku.

Můj rok života

Co se za ten uplynulý rok stalo v mém životě mimo Fler? Bylo toho opravdu hodně. Moje fenečka v únoru porodila pět překrásných štěňátek. Čtyři z nich vidíte na fotografii, pátou holčičku Beauty najdete v mé profilové fotce. Právě Beauty se stala novou členkou naší rodiny, mimo přítele na mě tedy od té doby doma dohlíží také dvě chundelaté holčičky.

Kromě štěňátek jsme zvládli i kompletní rekonstrukci bytu, kam jsme se v červnu přestěhovali. Během stěhování a s malými štěňaty za zády jsem úspěšně dokončila druhý ročník vysoké školy. Dodnes nechápu, jak jsem to mohla zvládnout. Úspěšně jsme prodělali i těžkou operaci v rodině.

Chvílemi jsem si tento rok říkala, že už to všechno nejde zvládnout. Únikem mi byly právě šperky a Fler. Už to bylo řečeno mnohokrát, že Fler je závislost stejně jako tvoření. Je to tak, na počítači i mobilu mi běží prakticky neustále. Je to pro mě vítaný oddech. Přítel se mi směje, že on odpočívá u počítačových her a já stejně často na Fleru. Něco na tom bude :)

Plány na druhý rok na Fleru

Co chystám na další rok? Z nových typů zboží se chci vrhnout na hodinky, hřebínky do vlasů a obecně rozšíření množství a typů vlasových šperků. Celkově chci do obchůdku vložit co nejvíc nových kousků nejrůznějších typů a barev, aby si zákazníci mohli pohodlně vybírat.

Poslední dobou jsem se pustila do háčkování. Odpočívám s ním nejčastěji na cestách v pražské MHD. Možná tedy do roka otevřu jeden profil i s háčkovaným zbožím.

Ráda bych také zkusila nějaký jarmark a vyzkoušela si prodávání na živo.

Plánů je spousta. Mým největším přáním je Flerem příjemně proplouvat. Abych opět za rok mohla hrdě prohlásit, že jsem se na Fleru neutopila, ale plavu s hlavou hrdě vztyčenou :)

A co vy? Jaký byl nebo je Váš první rok na Fleru? Ráda se seznámím i s Vašimi zážitky.