Během kurzů akvarelu se snažím vedle výkladu a malování i fotit, aby účastníci měli malou památku :) a také proto, abych i pro sebe zachytila ten krásný kreativní nepořádek, který na stolech během malování panuje. Občas si udělají nějakou fotku přímo účastníci samotní. 

Tentokrát ale bylo všechno jinak, na červnový sobotní kurz jsem šla trošku nervóznější, měla jsem totiž hosty z časopisu. Grafička Nina malovala společně s ostatními (magnólie na obrázku na straně 182 je její) a fotografka Zuzana dokumentovala.

Musím se přiznat, několikrát jsem vystupovala v přímém přenosu v České televizi, kde mě prostě umístili "na značku" a já si mohla dělat, co jsem chtěla. Takže to bylo pro mě celkem v pohodě, tentokrát to ale bylo o poznání horší. Abyste rozuměli, během kurzů jsem prostě ve svém živlu, přecházím od jednotlivých studentů, sama maluji, nebo něco vysvětluji - prostě, na nějaké estetično póz a výrazů, které by byly ke zvěčnění, to není. Takže mě fotografka neustále zastavovala, rovnala... no, byl to pro mě poučný zážitek :).

Moc děkuji všem, jak z Marianne Bydlení, tak i ostatním zúčastněným dámám - kurzistkám - , že to se mnou zvládly, přeci jen kurz probíhal trošku nestandardně.

A jak to všechno dopadlo, si můžete přečíst  v zářijovém čísle Marianne Bydlení (je právě v prodeji).