Jsou to již pomalu tři roky, co jsem si objednala přírodninu - neupravený vodní hyacint. Chtěla jsem si vyzkoušet něco nového a jiného. A vůbec, jak to vypadá? Když jsem rozbalila balík, překvapení bylo veliké a najednou plno otázek. Co a jak dělat s upraveným úzkým i širokým vodním hyacintem jsem již věděla. Ale jak se má pracovat s neupraveným? Jak to změkčit, aby to nebylo tuhé, ale tvárné a přitom se to nerozmáčelo? S kolika částí se pracuje? A nebylo by to lepší vyhodit?

                                                                                                                                                                                                                     

     Nevyhodila, proklínala, párala, zkoušela, ale umotala. Tady jsou. Ale v duchu jsem si řekla : Jednou stačí, již nikdy více!!!

     Vloni jsem jsem si objednávala materiál a v nabídce byl opět neupravený materiál. Co když jsem minule dělala něco špatně? Co když mi to půjde líp? A tak mi to nedalo a objednala opět neupravený vodní hyacint. Začala motat, zkoušet a protože jsem nějakou dobu nemotala, tak tu bylo plno rozdělaných věcí. Když mě něco napadlo, tak jsem to musela vyzkoušet a tak jsem dělala nové a nedodělané jsem dávala bokem.

     Tak vypadá rozdělaná motanina, která čeká na dokončení - měla by to být váza.

     A nyní se k nim opět vracím a opět proklínám a opět párám a opět si říkám, že je to naposledy a už nikdy. Ale, jak se praví:  Neříkej nikdy NIKDY!

PODÍVEJTE SE, NĚKTERÉ JSEM JIŽ DODĚLALA. DĚKUJI TREPA Pavla Tremlová