imageimageimageimageimage 

Inspirací k napsání blogu je klub " Ceny pod cenou" Úvodní fotografie sem patří neboť jen v přírodě čerpám energii a fantazii k další tvorbě. Fotografie je z podhůří Nízkých Tater, kde jsme  se toulali.opatrně před medvědy... minulý týden.

Dnes jsem " srdcovala". Tedy, položila jsem před sebe slámový korpus srdce a dala se do práce.  A teď počítejme -  materiál, včetně korpusu vyšel na 238Kč. Je tu velké množství levandule, která je drahá. Přidám 10Kč na pomůcky - lepicí tyčinky do pistole, pak tedy ta žárovka, pokud dělám večer, no kousek z těch 10Kč za drahocenný čas focení a vkládání na Fler....  Jo, vlastně na tu žárovku mám přidat 2Kč. Tak a práce trvala  něco málo přes hodinu,započítám 85Kč a jsem na celkové ceně 335Kč. ... Ale pozor, zapoměla jsem na provize, takže bych měla cenu ještě zvednout. A zvednu!

Věnce jsou daleko náročnější. Používám převážně přírodní materiál a ten je drahý. Spotřeba na věnec veliká, neboť dbám, aby korpus byl plný ze všech stran, tedy stylem "od stolu, ke stolu". Spotřebuji třeba 5svazků lnu, přitom jeden nakupuji od 20 -  až 35Kč, jak se podaří... A kde je další materiál!

Věnce rozhodně nebudu prodávat za 290Kč. Vážím si své práce a tedy i sebe. Prodávám mimo Fler na lukrativních místech v Praze,kde vazbu věnců občas předvádím. Těší mě živý kontakt se zákazníkem a především cizinci dovedou tuto práci ocenit. Zajímavé, požadují na věnci vše "natur". . .

Tak to by bylo vše,spěchám zvednout tu cenu srdce,  A omlouvám se za fotografie, s tím neustále zápasím...

( cena srdcí tedy navýšena o provize.... a ještě jsem opomenula připočítat nějakou korunu abych pokryla platby nás živnostníků -  sociální a zdravotní..........)