Já mám neohlášený návštěvy opravdu ráda. Vážně. Baví mě, když někdo zavolá, že je málem za rohem a jestli jako nejsme doma.  Jasně, zastavte se, paráda. Ale….. pak zjistím, že spíž je vymetená, poslední drobky nedělní bábovky už dávno zmizely v některém z domácích strávníků a v mrazáku nenajdu ani jeden kousek zapomenutého vánočního cukroví, který by mě zachránil.

Jasně, žádný stres, návštěva to pochopí. Jsem s tím naprosto v pohodě, ale víte….. mě strašně baví, když můžu překvapit, mile zaskočit a naservírovat ke kávě něco, co je tak dobrý, že návštěva nebude chtít odejít.

Proto mám pro tyhle případy v rukávu pár trháků a jedním z nich je lemon curd pohár – naprosto jednoduchá, efektní a neskonale dobrá záležitost – na kterou mám všechno potřebné vždycky po ruce.

      

Suroviny :

balíček máslových sušenek
250 g mascarpone
100 – 150 g hustého bílého jogurtu
100 g lemon curd

trocha cukru

  1. Smíchám mascarpone, jogurt, trochu cukru – všechno naráz, je to rychlovka.
  2. Do skleněného poháru nalámu na dno jednu, dvě sušenky, přidám velkou lžíci krému z mascarpone a navrch lžičku lemon curdu. A tak pokračuju, dokud není pohár naplněný.
  3. A je hotovo.

Něco navíc: Když návštěvu čekáte, připravte si poháry tak 2 hodinky předem. Sušenky krásně natáhnou vlhkost a dezert bude ještě lepší. Věřte mi, až budete zavírat domovní dveře a mávat odjíždějícím, kolem hlavy budete mít vavřínový věnec nejlepšího hostitele roku.