Abyste se mohli co nejdéle těšit z krásy zakoupených šperků, tak je zde několik rad a pravidel, jak se správně o ně starat, jak je udržovat a uchovávat, aby Vám vydržely co nejdéle, dodržujte jedno základní pravidlo:

ŠPERK OBLÉKEJTE JAKO POSLEDNÍ, ALE SVLÉKEJTE JAKO PRVNÍ! Vyhnete se v tomto případě nejčastějšímu mechanickému poškození šperku, který se může přihodit při svlékání svršků.

Další pravidla při nošení šperků:

* Bižuterie je křehká - při neopatrném zacházení se může poškodit nebo rozbít.  Především v případě prstenů a náramků chraňte bižuterii před kontaktem s tvrdými předměty.

* Šperky sundávejte před koupáním, sprchováním, mytím nádobí a podobnými činnostmi, při kterých šperk přichází do styku s vodou.

* Dále se vyvarujte kontaktu s chemickými a jinými vlivy - působením některých parfémů, krémů, mořské vody, chloru a jiných chemikálií může dojít k poškození povrchové úpravy šperků.

* Šperky sundávejte  před spaním, sportováním a nevystavujte šperky fyzické námaze - zabráníte tím mechanickému či povrchovému poškození šperku.

* Životnost a krásu šperků prodloužíte, když budete uchovávat bižuterii v krabičce nebo v uzavíratelném sáčku, nejlépe oddělených od ostatních šperků, a na tmavém místě - nevystavuje skladované šperky přímému slunečnímu světlu apod.

* Šperky je možné čistit LEHCE navlhčeným hadříkem.