Nedávno jsme se bavili v kubu Fler Beadweaving team o tom jak kdo vyrábí svoje výtvory.Někdo má jen představu v hlavě, někdo vymýšlí až při tvoření a někdo si dělá nákresy. Tyhle různé směry tvoření se mění prolínají a mají spoustu variant. Většinu jednodušších šperků vyrábím z hlavy, nebo si načrtnu na papír představu. U složitějších kousků už si pomáhám i pastelkami, šrafováním a papírovými šablonami. Tady vám chci ukázat jak nevyzpytatelná cesta vede od prvotního nápadu až k hotové broži.

Nejprve někde v autobuse, před spaním nebo v nejméně vhodné chvíli se zrodí nápad, ten načmárám a popíšu na to, co je zrovna po ruce, tady posloužil starý zápisník, ale často to bývá lístek na autobus, sešit, vizitka co najdu v peněžence, prostě cokoliv mi přijde pod ruku.

No a protože jsem tuhle brož tvořila na sraz Irských vlkodavů s Irským večerem, už tady se návrh změnil. Ubrala jsem jeden lístek a vytvořila papírovou šablonu.

Poté jsem si překreslila šablonu na plst a začala jsem vyšívat, protože srdíčka byla jen 3 udělala se mezi nimi mezírka, tuto situaci jsem musela vyřešit drobnými korálky a tím se vzor zase trochu změnil.

Tady už je vidět, pokročilé vyšívání, a že jsem se rozhodla místo kulatých korálků v lístcích použít trubičky na náznak žilnatiny listů. Celý obrys jsem obšila a začala vyplňovat korálky.

No a tady už je hotová brož, od původního nákresu se dosti liší a to bych řekla, že u některých šperků, dělám během tvoření ještě rozsáhlejší úpravy. Někdy jsou to úpravy, protože mě zrovna napadne něco lepšího a jindy si to prostě vyžádá materiál který používám. Celá tvorba brože trvala skoro 3 hodiny.

A co vy jak tvoříte? Děláte si nákresy? Kdy vás napadá, co vytvoříte?

 

Tady najdete další mé výtvory vytvořené podle nákresů