Ráda bych zde uvedla souhrn nabízených možností jak vybírat z mých nažehlovaček a ilustrací, které se nažehlovačkami mohou v blízké době stát.

Výběr obrázku:
Zalíbí-li se vám jakákoli z mých ilustrací, ráda se domluvím na jejím převedení do podoby nažehlovačky. Obrázek mohu z ilustrace vyříznout, nebo i s pozadím oříznout do tvaru oválu, kruhu, čtverce...

Kombinování:
Je možné obrázky také různě kombinovat, například srdíčka ze sady "ptáčci vítají jaro" vám mohu nabídnout i samostatně. Dají se pěkně spojit i s jinými ptáčky.

Zamilované sýkorky - nášivka

Nebo obrázky spojit ještě před tiskem. Jako tento ledounek může sedět na lodičce, na konvičce, budce, na hnízděčku, tak tam mohu umístit jiného ptáčka a celé to barevně sladit.

image image image

image image image

 

Rozměry:
V popisu  nažehlovačky obvykle uvádím maximální možné rozměry. Je možné se dohodnout na jakýchkoli menších. Limotovaná jsem formátem A4. Větší opravdu nevytisknu. Ne u všech jej ale mohu nabídnout. Zvláště starší obrázky jsem ještě připravovala v menších rozměrech a nemám jak je zvětšit, aby se tím nesnížila ostrost tisku.

Orientace:
U některých obrázků by se dala využít i jeho ozrcadlená varianta. Například u loutek - budete je chtít udělat oboustranné. Nebo budete chtít jen některé, ale otočené obličejem k sobě.  Nebo budete chtít ptáčky využít podobně jako já na první fotografii a budete tedy potřebovat dva obrácené zobáčkem k sobě. Počítač za mne obrázek otočí během mrknutí oka.

image

Pozadí:
Většinu obrázků navrhuji tak, aby se daly umístit na světlý podklad, jejich tvar je dán jejich obrysem. Na vaše přání je mohu doplnit barevným pozadím, a dát tak obrázku nový dojem a nové možnosti kombinování s dalším textilem. Na druhém obrázku je mašinka nažehlena na textil spolu s barevným pozadím.

Vláček 1 - nažehlovačka Mašinka - nášivka

Nášivky:
Netroufáte-li si obrázky nažehlovat sami, mohu to udělat za vás. Použiji na to bílé bavlněné plátno a obrázek vám připravím jako hotovou nášivku. Tu pak můžete aplikovat jako běžný panel látky.
Některé u mne můžete nalézt už hotové, většinou obháčkované krajkou, ale můžeme se domluvit i konkrétně podle vašeho výběru a vy si je dál zpracujete jak je libo.

image

Ceník

kruhové - velikost/cena:
13 cm     = 75,-
11,5 cm  = 63,-
9 cm       = 46,-
7 cm       = 35,-
6 cm       = 25,-
5 cm       = 18,-
3,5 cm    = 12,-

oválné - velikost/cena:
13,5 cm  = 53,-
10 cm     = 36,-
5 cm       = 16,-

čtvercové - velikost cena:

20 cm    = 99,-
12 cm     = 68,-
9 cm       = 48,-
7 cm       = 37,-
6 cm       = 28,-

Nabízený sortiment:
následující tabulka bude postupně doplňována

image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image image
image image
image image image
image


Návod, který přikládám k nažehlovačkám

Návod na použití nažehlovaček

Vhodné pro textilie z čisté bavlny v bílé barvě nebo ve světlých a pastelových odstínech. Nehodí se pro elastické tkaniny např. Elasthan.

Práce s nažehlovacím archem:
Přenos na látku provádějte co nejdříve po doručení, výrobce doporučuje zpracovat ideálně ve stejný den, kdy byla folie potištěna. (Tato věta je tam především kvůli výrobci. Neměla jsem dříve tolik zkušeností, abych psala něco jiného. Nedávno jsem nažehlovala sovičku natištěnou před dvěma roky a neměla jsme s tím problém. Takže se toho nebojte.)
Nažehlovací folii pokrývá jemná vrstva, která nesmí být před nažehlením porušena, zacházejte s ní proto velmi opatrně zvláště při vystřihování motivů. Pozor na nehty, ostří nůžek, aby nedošlo k jejímu otěru. Obrázky vystříhejte s asi 2-3mm bílým okrajem. Před nažehlením pečlivě zkontrolujte umístění vzoru na látku.


Nažehlení:
- provádějte na tvrdém, hladkém stabilním podkladu (např. na stole). Žehlicí prkno je pro optimální výsledek příliš měkké
- textil před použitím vyžehlete, odstraňte záhyby a drobné nečistoty. Po žehlení nechejte vychladnout. Přenosovou folii položte na vybrané místo obrázkem dolů, přímo na textilii.
- žehličku nastavte na teplotu cca 180°=vlna (bez napařování) a silným tlakem přežehlete celý obrázek a to min. 1,5 min, u větších ploch až 3 min. Nezapomeňte na rohy a okraje. Opatrně vyzkoušejte na některém z okrajů, a pokud přenosný papír nepůjde snadno sloupnout, raději v přežehlení pokračujte. Nosný papír nesmí žloutnout nebo hnědnout.
- textilii nechejte vychladnout a poté nosný papír pomalu a rovnoměrně stáhněte


Praní:
Výrobce doporučuje prát odděleně, nejdříve 24 hodin po nažehlení
- prát na max. 40°C, bez použití bělicích prostředků, obrátit obrázkem dovnitř, pokud je to možné
- po skončení praní ihned vyndat z pračky, nenechávat ležet ve vlhku, protože pak barvy mohou začít pouštět
- chemické čištění není možné
- žehlete přes pečicí papír, nikdy ne přímo


Děkuji za nákup a přeji mnoho radosti s mými potisky
Vaše Amélka