Také rádi tvoříte a vymýšlíte zábavu pro své děti? V tomto příspěvku můžete najít inspiraci, jak společné hraní obohatit a zpestřit. Zkuste pro svého potomka vlastnoručně uháčkovat maňáska - skřítka Vítka. Přes něj můžete k dětem promlouvat, radit jim, stát se jejich důvěrníkem a milým společníkem. Návod najdete na profilu Kašpárkova rolnička.

 maňásek skřítek Vítek

https://www.fler.cz/zbozi/navod-na-hackovaneho-skritka-vitka-manasek-11016216

Skřítek Vítek je jednou z postaviček knížky „Léčivé pohádky pro dětskou duši“, kterou jsem napsala. Tato knížka je specifická tím, že využívá veršovaných sugescí, které jsou cílené na posílení sebedůvěry, odvahy i víry ve vlastní schopnosti. Pohádky jsou interaktivní a vtahují malého čtenáře do děje. A díky maňáskovi se můžete ještě víc ponořit do příběhu a vaše společné čtení získá nový rozměr. V knize je spousta barevných ilustrací, které mají v dítěti podpořit jeho magickou představivost i prožívání. Společně s dítětem děláte jakoby ty obrázky byly skutečné a čarovné – můžete se například dotknout skal a ony se jako zázrakem rozestoupí nebo fouknout do bubliny své přání.

  knížka "Léčivé pohádky pro dětskou duši"              knížka "Můj kamarád skřítek Vítek"

 

Další knížka, ve které je hlavním hrdinou skřítek Vítek, se jmenuje "Můj kamarád skřítek Vítek". I tato knížka je interaktivní a plná různých úkolů, které zábavnou formou rozvíjí myšlení, logické usuzování, procvičují paměť a učí základním znalostem. Dítě se stává součástí příběhu a počítá se s jeho aktivní účastí. Skřítci totiž potřebují mnohokrát poradit a bez pomoci dětí by byli úplně ztraceni.
  
A teď už se můžeme společně vydat do lesa.

Skřítek Vítek sedí na pařezu a čeká, až ho přijdeš navštívit. Chodí za ním spousta dětí, ale právě teď čeká jenom na tebe. Abys ho mohl spatřit, musíš se po lese pohybovat tiše a obezřetně, jen tak zlehka našlapovat a snažit se, aby ti pod nohama nepraskaly suché větvičky. Ale hlavně musíš umět kouzelné zaříkávadlo. Je úplně snadné a jestli chceš můžeme se ho spolu naučit. Opakuj tedy po mně …

 Veršované sugesce na posílení sebedůvěry

Já mám pro strach uděláno,

na co sáhnu, jde mi samo.

Právě teď a v tuto chvíli,

jsem odvážný, plný síly.

Já jsem prostě jednička,

malá chytrá hlavička.

 

Při objednání návodu vám jako bonus pošlu zaříkávadlo, kterým si můžete skřítka Vítka přivolat a 3 „kouzelné básničky“ (veršované sugesce – pro klidné spaní, na zmírnění bolesti a pro nácvik chození na noční).

Přeji vám příjemné chvíle ve společnosti skřítka Vítka – vašeho věrného ochránce a pomocníka.

S láskou Romana Suchá