rozkvetlá gloxinie

Včera tak nádherně svítilo sluníčko, že jsem vytáhla fotoaparát a vyfotila si pro potěchu své květinkové království. Před několika dny začaly kvést první gloxinie (foto nahoře), které jsem si vypěstovala z lístečků. Ještě nikdy jsem je nepěstovala, a proto jsem byla nadšena každodenním pozorováním - jak se klube lístek a potom další a další.... Kromě těch krásných rozkvetlých kalíšků, které vidíte na fotkách, má tahle královnička ještě 32 miminek.

tahle kvete podruhé

Také mám pár orchidejí, většinou jsem je dostala, nebo jsem neodolala a koupila si je v květinářství. Protože jsem orchidejky nikdy nepěstovala, snažím se o nich něco dočíst a sháním zkušenosti od známých. Ale hlavně - dvakrát denně je rosím a povídám si s nimi, stejně jako se svými ostatními "mazlíčky".

Na fotkách vidíte krásku, která už mi kvete podruhé - asi se jí u mne dobře daří. A ta zelená, co nekvete, to je moje první miminko, které jsem si sama vypiplala z lístečku. 

Nakonec přikládám fotku svých starých dam - afrických fialek, které jsouce již dávno babičkami s mnoha dětmi, vnoučaty i prapra.... vnoučaty, každoročně kvetou a přinášejí mi radost. Ostatně, podívejte se do jednoho z mých loňských blogů.

Snad vám mé květy přinesou stejnou pohodu a dobrou náladu jako mě.

Hezký zbytek víkendu, Bábinka Věra