Postupně vám zde v mých článcích poodkrývám mou tvorbu...tvoří ji asi dvě hlavní části.

Prní z nich, tou niternější, je vlastní volná tvorba, v níž zhmotňuji různými způsoby (a to ať už přímo oděvem, malbou na textil či použitím paličkované krajky) své myšlenky, představy a nápady. Tato tvorba vychází z mého nitra, je moje celá od začátku-myšlenky až do konce-finálního výrobku. Takovéto výrobky si může zákazník u mne zakoupit již hotové nebo s dobou dostupnosti, kterou určuje složitost výroby daného výrobku.

Druhou částí mé tvorby, neméně podstatnou, je tvorba na zakázku-na přání zákazníka/nice. Většinou se jedná hlavně o malby na textil. V takovémto případě se mi ozve zákazník/nice se svým vlastním přáním-nápadem-obrazem, které by chtěl/a namalovat buď na můj textil nebo na textil, který si sám/a dodá. Tato tvorba je pro mne velkým zpestřením neboť přání mých zákazníků/nic jsou také velmi pestrá.

Převážnou většinu mých zákazníků/nic tvoří něžné pohlaví. Mezi posledními zakázkami jsem ale plnila přání jednoho mého zákazníka, muže. Muži mají většinou jiné nápady a přání než my, ženy, a tudíž i toto se lišilo od témat maleb, které jsem dosud realizovala. 

 

Když si zákazník přeje a já toto přání plním...

Tento muž mi zaslal své sako s tím, že by si na něj přál namalovat draka, který by měl být umístěn na záda...zaslal mi i obrázek,  který mi byl pro malbu předlohou.

Musím přiznat, že pokaždé, když maluji na přání zákazníka/nice, tak jsem vždy velmi nervózní,  jak se mi to podaří a hlavně jak se bude výsledek líbit tomu, kdo si jej objednal. U tohoto draka mi bylo hned jasné, že to nebude jednoduché...obzvlášť, když já se úplně nevyžívám v detailních malbách, ale upřednostňuji volnější malbu. Ale byla to pro mě výzva!

Obrázek jsem si musela předem promyslet a rozvrhnout.  Jaká bude nejvhodnější velikost na sako? Jak draka na záda umístit? Jakou zvolit barevnost? Sako bylo tmavě modré s červeným prošíváním, stylově elegantní, ale moderní.

Po prostudování zaslané předlohy a promyšlení jak budu malovat, jsem se pustila do práce.

Obrázek jsem si nejdříve na sako předkreslila křejčovskou křídou...a pak jsem malovala barvami na textil...

 

No a tady můžete zhodnotit výsledek mého tři večery trvajícího snažení. Moje malá dcerka mě totiž nechá většinou pracovat jen když spí:) a na některé věci potřebuji hodně klidu a soustředění.

 

Budu ráda za Vaše názory, jak se mi to povedlo či byste něco změnili?

Více již zhotovených věcí na zakázku najdete buď v prodaném zboží nebo v mé fotogalerii...

Přáli byste si také něco originálního namalovat? Neváhejte a kontaktujte mě vnitřní poštou...

 

AnetaD.